NAJVEĆI GUBITAK DOSAD

Je li Rijeka prodala nogometaša kojeg nije smjela prodati?

08.08.2017 u 09:38

Bionic
Reading

Bez Stefana Ristovskog u momčadi Riječani su doživjeli bolan poraz na gostovanju u Gradskom vrtu, a dojam je da će ovog sjajnog desnog beka biti puno teže adekvatno zamijeniti od nedavno prodanog Franka Andrijaševića...

Na žalost Matjaža Keka, nastavlja se rasprodaja šampionske generacije koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu, a nakon odlaska Stefana Ristovskog postavlja se pitanje je li prodan nogometaš kojeg klub nije smio prodati.

  • +5
HT Prva liga, 4. kolo: Osijek - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Naime, 25-godišnji makedonski ofenzivni desni bek bio je uključen u većinu golova Riječana i teško je uopće zamisliti igru ove momčadi bez njega, što se moglo osjetiti ovog ponedjeljka protiv Osijeka u Gradskom vrtu. Kvržić se trudio na njegovoj poziciji, ali on jednostavno nije Ristovski.

'Svi znaju koliko sam zavolio Rijeku. Jednostavno se nadam da nikog neću razočarati svojim odlaskom. Nadam se da ljudi razumiju da je ovo dobro za mene prije svega, ali i za klub,' objasnio je Makedonac svoju odluku prelaska u redove Sportinga iz Lisabona.

Osijek - Rijeka 1:0 (4. kolo 2017./18., 7.8.), sažetak Autor: YouTube

Rijeka bi za Ristovskog navodno mogla dobiti 3.7 milijuna eura, što je solidna svota u odnosu na druge transfere koji je klub realizirao u svojoj povijesti, ali za trenutnu momčad Stefan je vrijedio barem deset.

Dosad je Kek uspješno krpao rupe nastale prodajama igrača. Odlasci Kramarića, Tomasova, Belaja i Bezjaka uspješno su nadoknađeni, prodaja Mitrovića također se nije osjetila ovog proljeća, a niti Andrijaševićev transfer nije jako uzdrmao momčad.

No, Stefan Ristovski je igrač kakvog nema niti jedan klub u HT Prvoj ligi i u suradnji s Vešovićem zaista je pravio razliku na terenu. Bez njega Rijeka je odmah doživjela poraz i slovenski stručnjak morat će do kraja kolovoza pronaći što bolju alternativu, jer će u suprotnom značajno kaskati za Dinamom u borbi za naslov prvaka...