BORILAČKI SPEKTAKL

Potvrđena borba Conora McGregora; ludi Irac ulazi u kavez u siječnju, ali ga je prvi čovjek UFC-a sigurno razočarao svojom odlukom

02.11.2020 u 09:13

Bionic
Reading

Conor McGregor i Dustin Poirier borit će se u siječnju, ali ne za UFC titulu lake kategorije koja će i dalje ostati u rukama Khabiba Nurmagomedova, a koji se poslije zadnjeg meča umirovio

UFC-ova laka kategorije trenutno je aktualna tema u svim razgovorima vezanim uz svjetski MMA na najvišoj razini. Najava umirovljenja Khabiba Nurmagomedova dovela je do toga da bi moglo doći do žestoke borbe za njegovog nasljednika. Naravno, ako on ipak ne odluči nastaviti se boriti dalje, unatoč tome što je majci obećao kako nakon UFC 254 priredbe više neće ući u Octagon. To bi moglo promijeniti trenutnu sliku, odnosno projekciju iste, piše Fight Site.

Osjećaj da ćemo Nurmagomedova ponovno gledati ima i osoba koja je odmah nakon objave odlaska razgovarala s njim, Dana White. Predsjednik UFC-a je tog dana na konferenciji za medije djelovao izuzetno uznemiren, odnosno dobio se dojam da mu je Khabib pokvario neke planove. Unatoč tome, tada je rekao da podržava njegovu odluku, ali sad kaže kako vjeruje da ona ipak nije donesene u potpunosti hladne glave.

'Khabib je nakon te borbe bio izuzetno emocionalan i prolazio je kroz puno toga. Prije borbe je slomio prst na nozi. Prihvatio je borbu nakon smrti oca i jednostavno mislim kako su ga te večeri u jednom trenutku preuzele emocije. Ne mogu sad reći kako sam sto posto uvjeren da će se vratiti i ići po tih 30-0, ali imam jako dobar osjećaj da hoće', rekao je White ESPN-ovom Brettu Okamotu nedugo po završetku UFC Fight Nighta 181.

Time je potvrdio kako napuštanja pojasa i upražnjavanja titule neće biti, odnosno da Nurmagomedov svakako ostaje UFC-ov prvak.

'Neće biti nikakvog upražnjavanja titule niti organizacije borbe za privremenu titulu. Khabib je naš prvak lake kategorije', potvrdio je White i tako sigurno razočarao McGregora.

To bi značilo da revanš Conora McGregora i Dustina Poiriera neće uz sebe imati neku dodatnu stavku ili vrijednost koja pobjedniku može pripasti. No, najvažnije o toj borbi White je rekao po pitanju njenog samog ugovaranja.

'Vjerujem kako smo sve dogovorili. Vjerujem da je borba sigurna', kratko je potvrdio.

Planirani datum priredbe je 23. siječnja i to je onaj datum koji je ESPN predložio UFC-u istog trenutka kad je McGregor izrazio želju vratiti se borbama.