nba legenda

Potresno priznanje legendarnog Dirka Nowitzkog: Teško se krećem, ni s djecom se ne mogu igrati. Te zadnje dvije godine...

20.07.2022 u 11:29

Bionic
Reading

Legendarni njemački košarkaš Dirk Nowitzki otišao je u mirovinu 2019., nakon 21 sezone u NBA ligi. I sve to u jednom klubu - Dallas Mavericksima, koji su ga uzeli nakon što su ga Milwaukee Bucksi izabrali kao deveti izbor drafta 1998. godine

Samo je Vince Carter stigao do 22 NBA sezone, jednu više od Nijemca, a po 2 su odigrali Robert Parish, Kevin Willis i Kevin Garnett.

Ali nitko, baš nitko osim Nowitzkog nije odradio cijelu NBA karijeru u dresu samo jednog kluba, a kruna je naslov prvak 2011. kada je proglašen MVP igračem final serije.

No otkako je otišao u mirovinu, Nowitzki je nekoliko puta priznao da je možda previše odužio tu fazu kao igrač i da je zbog toga njegovo tijelo platio visoku cijenu. To je nešto s čijim posljedicama mora živjeti iz dana u dan, priznao je u podcastu Tonija Kroosa, svog sunarodnjaka i veznjaka Real Madrida, prenosi španjolski AS.

'Stalno mislim da te zadnje dvije godine u NBA sigurno nisu bile vrijedne toga. Bilo je briljantnih trenutaka, naravno, ali momčadi nije dobro išlo i iskreno jedva sam se kretao.'

Najbolji europski igrač u povijesti NBA lige osjeća posljedice tog dodatnog napora na koji se svakodnevno tjerao:

'Da sam se umirovio dvije godine ranije, siguran sam da bih se sada mogao bolje kretati. S vremena na vrijeme mogao bih igrati nogomet s djecom. Sada ne mogu ni to.'

Niti može svu energiju koju želi posvetiti još jednoj svojoj strasti, tenisu:

'To je sjajan sport, jako zabavan. Ali ako se ne možete kretati kako je Bog zamislio, teško je. Pokušavam igrati nekoliko puta tjedno, ali nemam gotovo nikakvu pokretljivost. Gotovo sve što igram su mečevi parova, pogodio sam nekoliko forhenda sa stražnje strane terena i ne puno više', rekao je Dirk.

Nowitzki, naravno, zna da je teško izabrati kada reći zbogom nakon karijere poput njegove. I unatoč tim fizičkim problemima, sretan je kao umirovljeni igrač:

'Najbolje je što si mogu organizirati vrijeme. Mogu potpuno uzeti mjesec dana odmora i posvetiti se poslovima kod kuće sa suprugom. A onda mogu biti još nekoliko tjedana aktivan u svojoj ulozi savjetnika Mavsa. Sada sam svoj šef. Zato sam rekao dužnosnicima Mavericksa da je ovo uloga koju želim, ne želim posao s punim radnim vremenom. Ovako mi je jako ugodno', zaključio je Nowitzki.