ŠTO JE RAZLOG?

Potres u Splitu; četiri dana nakon finala Kupa razišli se s trenerom, a ime nasljednika još nije poznato

17.02.2021 u 18:41

Bionic
Reading

Košarkaški klub Split i dosadašnji trener prve momčadi Ivica Skelin u srijedu su sporazumno raskinuli ugovor, četiri dana nakon što je splitska momčad poražena od Zadra sa 70:79 u finalu Kupa Krešimira Ćosića, koje je odigrano u Omišu

U službenom priopćenju KK Split je zahvalio Skelinu za sve što je dao 'Žutima' te najavio da će u 'o imenovanju novog trenera javnost izvijestiti u narednih nekoliko dana'.

Skelin je u tri navrata bio trener prve momčadi. Prvi jednogodišnji mandat je imao u sezoni 2005./2006., drugi put je u klub stigao u studenome 2015. i zadržao se tri godine. Nakon jednogodišnjeg angažmana u Nizozemskoj, Skelin se ponovno vratio na klupu 'žutih' 2019. zamijenivši svog nekadašnjeg pomoćnika Antu Grgurevića.

  • +9
KK Split - KK Zadar; Finale košarkaškog Kupa Hrvatske; 13.2.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Zahvaljujući dobrim rezultatima sa Splitom, Skelin je 2017. imenovan izbornikom seniorske reprezentacije Hrvatske, u kojoj je već imao kontinuitet kao pomoćnik Aleksandru Petroviću, Jasminu Repeši i Josipu Vrankoviću. Nažalost, reprezenatcija je pod njegovim vodstvom nesupješno započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. na koje se hrvatski košarkaši u konačnici nisu uspjeli plasirati.