NIKAD GORE

Potpuni debakl Hrvata, najveći otkad je Zagreb Indoorsa!

05.02.2015 u 19:54

Bionic
Reading

Porazom Ivana Dodiga u meču s Marcelom Granollersom Hrvatska je ostala bez predstavnika na PBZ Zagreb Indoorsu, a na turniru je viđena tek jedna hrvatska pobjeda i to u 'hrvatskom' meču, uključujući i kvalifikacije...

Zagrebački turnir u prošlosti je obilježila dominacija hrvatskih tenisača. Marin Čilić ovdje ima četiri titule, Ivan Dodig jednu, a u samim počecima slavio je i Goran Ivanišević. No, ovaj put nastup hrvatskih tenisača bio je iznimno loš. Niti jedan predstavnik nije uspio proći prvo kolo kvalifikacija, a u glavnom turniru nije bilo ništa bolje.

U svojim prvim mečevima ispali su Ivo Karlović, Toni Androić i Antonio Veić, a jedina hrvatska pobjeda djelo je Ivana Dodiga, ali u meču s drugim Hrvatom, Matom Delićem. U drugom meču i Dodig se oprostio, protiv neugodnog španjolskog tenisača Marcela Granollersa.

Ivan je prvi set izgubio 10:8 u 'tie-breaku', da bi u drugoj dionici igre proigrao i uz jedan oduzeti servis protivnika posao priveo kraju. Ipak, u odlučujućem setu Granollers je ponovo bio bolji i sa 6:3 dovršio posao.

Tako je turnir ostao bez domaćih predstavnika neočekivano rano, po prvi put otkad je Indoorsa prije četvrtfinala, a to sigurno ne bi bio slučaj da Marin Čilić nije otkazao zbog ozljede.

ATP Zagreb, osmina finala:

Dodig – Granollers 6:7(8), 6:4, 3:6