TRI FUTSAL ULTIMATUMA

Potpuna pobuna protiv HNS-a: Prekidamo prvenstvo!

26.02.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Nakon što je Izvršni odbor HNS-a smijenio s dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku Ivu Zokovića, predsjednika Plenuma klubova 1 HMNL, klubovi su krenuli u otvoreni rat protiv čelnika Hrvatskog nogometnog saveza

Drama u hrvatskom futsalu poprima sve veće razmjere. Nakon što je Izvršni odbor HNS-a donio odluku o smjeni Ive Zokovića, predsjednika MNK Split Tommyja te predsjednika Plenuma klubova 1. HMNL, na stranu Zokovića stali su se svi hrvatski prvoligaši, na čelu s Nacionalom, inače najvećim rivalom upravo Zokovićeva Splita.

U ponedjeljak će isti taj plenum hrvatskih prvoligaša poslati ultimatum čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, ovog će vikenda odigrati 13. kolo 1. HMNL, a onda prekidaju natjecanje do ispunjenja tri uvjeta, a o kojima su već upoznali odgovorne ljude iz HNS-a.

Odigrat ćemo još ovo kolo, a onda prekidamo prvenstvo zato što je natjecanje u prvoj ligi na granici regularnog, a upravo zbog komisije koja ne radi svoj posao. Mnogi klubovi igraju pod suspenzijom, delegati na utakmicama ne provode propozicije natjecanja, a upravo su delegati pod ingerencijom HNS-ovih tijela. Ima tu još cirkusa koji se zataškavaju, od Kutije šibica, koja je odradila natjecanje suprotno odluci, naputcima i propozicijama koje su dobili od HNS-a. A nitko iz HNS-a, unatoč našim upozorenjima nije reagirao i sankcionirao odgovorne. Dakle, tko ne radi svoj posao? Oni koje je postavio HNS, a ne Ivo Zoković. Mi smo upozorili Romea Jozaka o svim problemima oko Kutije šibica, ali on nije reagirao. Dakle, očito je da HNS ne želi uvesti red u futsal i to je razlog zašto ne možemo funkcionirati', izjavio je za tportal.hr predsjednik MNK Nacionala Ivica Đolo

Đolo je potom i rekao s koja tri ultimatuma idu prema Hrvatskom nogometnom savezu.

Kao prvo tražimo odlazak Mate Stankovića s mjesta izbornika reprezentacije, jer obmanjuje javnost kako je reprezentacija uspješna. Ja odgovorno tvrdim da imamo reprezentaciju koja se može boriti za medalju na Europskom prvenstvu, a mi imamo konstantni pad zadnjih četiri godine. Na Euru 2012. godine, na koje smo stigli kao domaćini, igrali smo polufinale, a tada je Stanković dobio gotove, mlade i formirane igrače. 2014. godine igrali smo četvrtfinale, a ove godine nismo prošli ni skupinu. Osim toga, propustili smo dva svjetska prvenstva. Nije mi jasno kako nas uvjeravaju da je reprezentacija uspješna, kada četiri godine nazadujemo. Također, izbornik i njegov stožer bave se svim drugim stvarima osim reprezentacijom, a za koju su dobili mandat. Stanković u svim intervjuima šalje otrovne strelice prema Nacionalu i Splitu jer je očito svjestan što ne može biti trener ova dva hrvatska velikana futsala. On provodi samovolju, postavlja i mijenja članove komisije, postao je Šukerov i Jozakov špijun. Cijela futsal javnost želi njegovu smjenu, a zbog svih navedenih činjenica mora otići', žestok je bio Đolo, a onda dodao i druga dva uvjeta s kojima idu prema HNS-u.

Tražimo ostavku odgovorne osobe koja je pisala priopćenje na stranicama HNS-a, a u kojem je izneseno mnogo lažnih činjenica, uvrijedivši klubove i djelatnike koji rade u futsalu. Prvenstveno mislim na dva najbolja hrvatska kluba,a neposredno i djelatnike ostalih klubova. I kao treće, tražimo kontrolu u komisiji za futsal pri HNS-u. Zato što komisija za futsal vodi prvu ligu, a ova aktualna komisija to ne radi kako bi trebala voditi. Liga je rubu regularnosti, i s obzirom na činjenicu da je HNS ukinuo udruženje, a mi se klubovi financiramo bez ikakve pomoći HNS-a. Zbog toga tražimo kontrolu nad Komisijom, po principu da tri glasa u toj komisiji dobiju klubovi, a dva budu glasovi predstavnika HNS-a. S time da ovdje naglašavam kako mi iz Nacionala ne želimo svog čovjeka u toj komisiji, već ćemo predložiti nekog iz bilo kojeg drugog kluba. Tako nas ne bi mogli nadglasati u startu, a u konačnici Izvršni odbor HNS-a uvijek može stopirati bilo koju odluku takve Komisije, ako bi ona bila neetična odnosno suprotna stavovima i propisima Hrvatskog nogometnog saveza', zaključio je Ivica Đolo.

Naravno, nakon ovakvih izjava jasno je da su odnosi na relaciji HNS - hrvatski futsal klubovi posve narušeni. I da bi bilo zgodno da u ponedjeljak svi sjednu za isti stol te pokušaju ugasiti vatru dok ne pohara ovaj sport.