DERBI NA PARKU MLADEŽI

Potop Splita; Dinamo golijadom do nove titule!

02.05.2015 u 11:26

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 32. kola MAXtv Prve lige. U večernjem terminu na Parku mladeži Split će ugostiti Dinamo (19 sati, Arenasport 3)

Split: Zagorac - Woon, Vrgoč, Barbarić, Glavina - Vidović, Blagojević - Bagarić, Mršić, Rog - Cikalleshi
Dinamo:
Eduardo – Pinto, Gonçalo, Šimunović, Pivarić – Ademi, Machado – Fernandes, Ćorić, Pjaca - Henriquez

Split - Dinamo
1:5

90' - kraj utakmice
79' - 1:5 - GOOOL - u strijelce se upisao i Hodžić nakon asistencije Ćorića
78' - 1:4 - GOOOL - Ćorić prekrasnim udarcem s 18 metara, Zagorac nemoćan
64' - Blagojević je dobio drugi žuti karton, Split do kraja ima igrača manje
57' - 1:3 - GOOOL - Ćorić je dao za Henriqueza, a čileanski napadač postiže hat-trick lijepim udarcem sa 17 metara


49' - obečavajuća situacija Roga, udarac je završio pored gola
46' - počelo je drugo poluvrijeme

43' - 1:2 - GOOOL - Mršić sa 14 metara precizno lijevicom u donji desni kut Eduarda


42' - sporna situacija, Bagarić je išao prema i stigao prvi do lopte, bacio se Eduardo, ali i povukao je ruke, no izgleda da je bilo kontakta s tijelom, sudac se nije oglasio
38' - Dinamo je bolji, opet prijeti Pjaca, Zagorac se morao dobro ispružiti da bi spriječio novi pogodak
30' - 0:2 - GOOOL - Ademi se probio po desnoj strani, ubacio za Henriqueza koji s tri metra nije mogao pogriješiti


23' - 0:1 - GOOOL - Henriquez je zabio iako je Zagorac bio na lopti, njegov 14. gol


21' - pobjegao je Henriquez, a srušio ga je Zagorac. Prekršaj je bio, ali izgleda da seon dogodio izvan 16 metara, no sudac je pokazao na bijelu točku
9' - ubačaj Pivarića s lijeve strane i Pjaca s glavom iz blizine, no sjajna reakcija Zagorca
5' - u uvodnim minutama može se zaključiti da će obje momčadi igrati otvoreno
1' - počela je utakmica

- Dinamo bi već četiri kola prije kraja mogao osigurati desetu titulu u nizu. Može li Split odgoditi slavlje ostaje nam da vidimo, a podsjećamo kako je Zdravko Mamić još prije dosta godina najavio ovo osvarenje od deset naslova zaredom. Njegovo proročanstvo će se ispuniti, možda ne ovo kolo, ali...

-------------------------------------------------------------------

Split i Dinamo mogli bi u međusobnom ogledu odlučiti o dva naslova ove sezone. Igrat će u finalu Hrvatskog kupa, a ako Dinamo u subotu trijumfira u Parku mladeži, osvojit će deseti uzastopni naslov prvaka.

Pet bodova zaostaje Split za četvrtom pozicijom koja bi ga odvela u Europu u slučaju da ne osvoji Kup. Nije se dobro u srijedu proveo kod Rijeke, poražen je sa 2:0, a da vratar Zagorac nije bio odlično raspoložen, Kantridu bi napustio i s osjetno više golova u svojoj mreži. No u odnosu na taj dvoboj, trener Zoran Vulić imat će puno jaču momčad na raspolaganju. Prije svih, vraća mu se sjajni mladi ofenzivni veznjak Marko Rog, o kojem u Splitu puno ovisi.

Doduše, imaju problema na desnom beku, gdje nema obojice prvih izbora Radotića i Ibriksa, pa će u vatru mladi i neiskusni Majstorović, inače stoper, a fali im i glavni čovjek obrane Galović zbog kartona.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Broj igrača nam se stalno smanjuje. Ovoga puta ćemo primijeniti skroz novu taktiku, igrat ćemo bez desnog beka, samo s desetoricom', šalio se Vulić pa naglasio:

'Respektiramo ih, ali ih se ne plašimo. Svaka momčad ima vrline i mane, ima ih i Dinamo. Svjedoci smo da u prvenstvu još nitko nije uspio iskoristiti Dinamove mane, mi se nadamo da to možemo.'

Dinamo može osigurati naslov, ali glavni motiv mu je niz bez poraza koji traje od početka prvenstva. Došli su tako blizu tog cilja i sve će napraviti kako bi ga ostvarili. Igra im nije veličanstvena, ali i takvi su barem za klasu bolji od svih ostalih suparnika. Vidio je to i Osijek, koji je u utorak u Maksimiru poražen sa 3:0.

'Usudio bih se kazati da je pred nama jedno od najtežih gostovanja. U Parku mladeži nam je uvijek bilo prilično teško. Današnji sraz je predigra za ono što nas čeka u finalu Kupa. Želimo naravno pokazati da smo kvalitetniji i bolji. Naravno, to moramo potvrditi na travnjaku', kazao je trener gostiju Zoran Mamić, koji iznimno cijeni Split i njegovog trenera Vulića.

Sedam puta je Vulić kao trener Splita i Hajduka u Splitu dočekivao Dinamo i od njega u tim dvobojima izgubio samo jednom. Gostima je za ovaj sraz otpao Soudani, kartonirani krilni igrač za kojeg Mamić ima dovoljno dobrih zamjena, posebno s obzirom na trenutačnu formu Alžirca.