alisson fantastično brani

Potez vrijedan osvajanja Lige prvaka: Liverpool otjerao najslabiju kariku i doveo genijalca

02.06.2019 u 09:24

Bionic
Reading

Godinu dana nakon što se Loris Karius osramotio u finalu Lige prvaka, Liverpool je s novim golmanom Alissonom Beckerom osvojio elitno klupsko nogometno natjecanje, uz odličnu igru Brazilca među vratnicama...

Jürgen Klopp i uprava Liverpoola povukli su genijalan potez uoči ove sezone koji im se itekako isplatio. Za više od 70 milijuna eura doveden je iz Rome među vratnice brazilski reprezentativni vratar Alisson Becker, čime je riješen najveći problem 'redsa' prethodnih sezona.

  • +16
Liga prvaka, finale: Liverpool - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, upravo je bivši golman Loris Karius bio apsolutni tragičar prošlosezonskog finala Lige prvaka u kojem je dva gola na smiješan način poklonio Realu i tako suigračima oduzeo priliku popeti se na europski tron.

Karius je tijekom ljeta prodan u Bešiktaš, a 26-godišnji Alisson pokazao se kao njegova potpuna suprotnost.

Liverpool je zahvaljujući Brazilcu i čvrstoj obrani predvođenoj Virgilom Van Dijkom postao jedna od momčadi koja prima najmanje golova u Europi, a nije mu zabio ni Tottenham u finalu Lige prvaka.

Iako Spursi dugo nisu bili u stanju uputiti udarac u okvir gola, u završnih pola sata Alisson je dobio priliku pokazati svoju vrhunsku klasu i s osam obrana bio jedan od junaka finalnog obračuna.

'Zaista je mnogo stvari koje mi prolaze kroz glavu. Došao sam iz malog grada na jugu Brazila. Moja žena nije u Madridu jer je trudna i rodit će za nekoliko dana,' naglasio je emotivni golman koji je video pozivom odmah nakon utakmice kontaktirao suprugu.

'Imamo golmana koji teške obrane čini da izgledaju laganima,' ponosno je zaključio Jürgen Klopp.

Dakle, Liverpool je na pravi način reagirao tijekom posljednjeg ljetnog prijelaznog roka i zbog toga je nagrađen europskom krunom...