FIFA_SP_2018.svg

UOPĆE NIJE LOŠE

Poslije 'uspavanke' u Moskvi hrvatski nogometaši saznali suparnika u nokaut fazi; bilo je to očekivano...

Bionic
Reading

U trećem kolu Svjetskog prvenstva skupine C Francuska i Danska su odigrale 0:0 pa će tako Skandinavci najvjerojatnije igrati s Hrvatskom u osmini finala (1. srpnja)

Bila je to uspavanka na stadionu Lužnjiki u Moskvi koja se s nestrpljenjem pratila i u Hrvatskoj, jer ukoliko se večeras ne dogode 'čudni' rezultati u trećem kolu skupine D, Dalićevi izabranici završit će kao prvi te će se u nokaut fazi namjeriti na drugi sastav skupine C. A to je Danska!

  • +26
SP 2018., skupina C: Danska - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Francuzima je bod bio dovoljan za prvo mjesto, Dance je neodlučeno vodilo u drugu fazu i nitko tu nije pretjerano riskirao pa nije čudno što su se u nekim trenucima s tribina čuli zvižduci zbog ziheraške igre.

Ovakvim raspletom hrvatski nogometaši mogu biti zadovoljni, jer nam Francuzi ne odgovaraju i dobro da smo ih izbjegli.

Francuzi su protiv Danaca odmarali šestoricu standardnih igrača, a u najgoroj utakmici dosadašnjeg tijeka SP-a - i prvoj koja je završila bez golova - bilo je teško izdvojiti ijednu izrazitu priliku.

U nezanimljivoj i bezidejnoj igri vrijedi spomenuti tek tri polušanse iz drugog poluvremena. U 59. minuti najbolji igrač Danske Christian Eriksen opalio je sa 17 metara, ali slabo.

Kod Francuza Nabil Fekir je dva puta pokušao sa ruba 16-erca. U 70. minuti njegov udarac pogodio je vanjski dio mreže, a u 82. Fekirov plasirani šut obranio je Schmeichel.

  • +49
SP 2018., skupina C: Danska - Francuska (navijači) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo

Skupina C

Australija-Peru0:2
Danska-Francuska0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska32107
2.Danska31205
3.Peru31023
4.Australija30121

Sljedeće utakmice

Skupina D

Island-Hrvatska20:00
Nigerija-Argentina20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska22006
2.Nigerija21013
3.Island20111
4.Argentina20111

Sljedeće utakmice

Danski izbornik Age Hareide: 'Moji igrači bili su vrlo disciplinirani i zadovoljni smo rezultatom 0-0. Nama je trebao remi i bilo bi glupo da smo igrali napadački protiv ekipe koja ima jedan od najboljih kontranapada na svijetu. Bila je ovo jedna od najtežih skupina na SP-u, a mi smo ostvarili naš cilj, plasman u osminu finala. Ako promislite, vidjet će te da je najbolji nogomet u ovoj skupini igrao Peru, koji nije prošao dalje.'

Francuski izbornik Didier Deschamps: 'Nije to bio uzbudljiv susret jer je Danska bila zadovoljna remijem. Ni mi nismo morali preuzimati rizik jer je rezultat odgovarao i nama i njima. No, unatoč tome što je danska obrana bila dobra, imali smo nekoliko gol-šansi. Sve momčadi na SP-u su fizički dobro pripremljene, dobro organizirane i nikome nije lako. I Španjolska i Njemačka su imale probleme .Ostvarili smo cilj, otići s prvog mjesta u osminu finala, ali sada nas čekaju teži izazovi.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal