CHRISTIAN HORNER:

'Posijedio sam u Brazilu, sada želimo sve riješiti što prije!'

25.09.2013 u 18:59

Bionic
Reading

Ravnatelj Red Bulla Christian Horner nada se da će njegova momčad ovaj put osigurati titulu prvaka i prije posljednje utrke sezone, Velike nagrade Brazila

'Crveni bikovi' dominiraju u posljednje vrijeme Formulom 1. Imaju tri dvostruke titule u nizu, a prema svemu viđenom nova se dvostruka kruna smiješi i ove sezone. Sebastian Vettel ima 60 bodova više od rivala, a u poretku konstruktora još je manje neizvjesnosti. U ekipi nema opuštanja, ali vjeruju da ovaj put mogu uzeti naslove bez drame, kao i u 2011. godini.

'Moj je posao da se brinem. Ne smiješ se opustiti i nikad nećemo, pa ni ove godine. Pristupamo svakoj utrci pojedinačno. Slijedi Koreja i želimo iz te utrke izvući što više, a nakon toga i iz Suzuke. Ako nastavimo raditi ono što smo dosad radili prvenstvo će se samo riješiti,' kaže Christian Horner i dodaje:

'Imali smo dvije prokleto neizvjesne sezone i ne želim to ponovo proći. Brazil prošle godine mi je donio nekoliko sijedih dlaka, a Abu Dhabbi prije dvije je bio najstresnija moguća utrka. Najvažnije je ipak na kraju pobijediti. Pokušavamo obraniti titule i to što je prije moguće. Nije na nama odgovornost da prvenstvo bude neizvjesno do zadnje utrke i nadam se da neće biti.'

Sljedeće sezone novi turbo motori stupaju na snagu i moglo bi ipak biti promjena, a Red Bullovoj dominaciji doći kraj.

'Bit će promjena u igri, a motori će postati ključni faktor brzine i tko god pogodi na pravi način taj dio, Ferrari, Mercedes ili Renault, to će imati snažan efekt na poredak. Naravno, zasad nitko ne zna tko je u prednosti. Svi mislimo da dobro obavljamo posao, ali nakon što se pojavimo u Melbourneu, trebat će pola godine da stvari dođu na svoje mjesto,' zaključuje ravnatelj Red Bulla.