pobjeda i srbije

Portugalcima ne treba Ronaldo: Preokretom u Poljskoj na korak do završnice Lige nacija

11.10.2018 u 22:37

Bionic
Reading

Portugalska nogometna reprezentacija pobijedila je ovog četvrtka u Chorzowu Poljsku rezultatom 3:2 i tako došla jako blizu osiguranju plasman na završnicu Lige nacija...

Cristiano Ronaldo možda još uvijek nije upisao niti jedan nastup u Ligi nacija, no Portugalcima čini se da nije ni potreban.

  • +3
Liga nacija: Poljska - Portugal Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon remija u prijateljskoj utakmici s Hrvatskom u kojoj su ostavili jako dobar dojam, portugalski nogometaši u rujnu u prvom dvoboju elitnog ranga Lige nacija svladali su Italiju, a ovog četvrtka uspješno su se u gostima obračunali i s Poljskom.

Za trijumf protiv Poljaka bio je potreban preokret jer je domaćina u vodstvo u 18. minuti doveo Krzysztof Piatek, napadač Genoe koji je najugodnije otkriće Serie A ove sezone. No, Andre Silva izjednačio je u 31. minuti, a autogol Glika u 43. minuti doveo je Santosovu momčad u vodstvo. Krasnom solo akcijom i preciznim udarcem Bernardo Silva zabio je u 52. minuti ključni pogodak za Portugal.

Do kraja susreta Blaszczykowski je uspio smanjiti u 77. minuti, ali to je bilo sve od poljske reprezentacije.

Na ljestvici skupine 3 Lige A Portugalci sada imaju 6 bodova, a Poljska i Italija po jedan pa aktualnom prvaku Europe treba tek još jedna pobjeda za osiguranje plasmana na završnicu Lige nacije, a dovoljna će biti i još dva osvojena boda do kraja grupne faze.

UEFA Liga nacija A

Skupina C

Poljska-Portugal2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Portugal22006
2.Poljska20111
3.Italija20111

Sljedeće utakmice

14.10.Poljska-Italija

U nižim ligama izdvajamo pobjedu Srbije u Crnoj Gori golovima Aleksandra Mitrovića u 18. i 81. minuti, dok je Kosovo u Ligi D pobjedom nad Maltom rezultatom 3:1 zasjelo na vrh svoje skupine...