U DOMOVINI GA IGNORIRAJU

Portland šokirao Denver, a Turčin Kanter izludio Srbina Jokića; njegova izjava odjeknula je svijetom

02.05.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Momčad Portland Trail Blazersa slavila je u drugoj utakmici NBA polufinala Zapada kod Denver Nuggetsa s 97:90 i izjednačila omjer u seriji na četiri pobjede na 1-1. U utakmici koju su obilježile agresivne obrane i loš postotak šuta domaćih, jedan od najboljih kod gostiju bio je Turčin Enes Kanter

Blazersi su se pokazali tvrdim orahom, iako u doigravanju igraju bez ozlijeđenoga bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića. Odlučila je druga četvrtina, u kojoj je Denver zabio svega 12 koševa, promašio svih 10 trica, a Portland je na poluvrijeme otišao s velikom prednošću 50:35.

CJ McCollum (20), Enes Kanter (15), Rodney Hood (15) i Damian Lillard (14) predvodili su Blazerse, a Nikola Jokić (16, 14 skokova) i Jamal Murray (15) Denver.

Ključni igrač Blazersa bo je Turčin Enes Kanter koji je uz 15 koševa upisao još devet skokova, jednu asistenciju te po dvije blokade i osvojene lopte. Uz sve to je izludio srpskog centra Nikolu Jokića koji je zbog njega velik dio utakmice prosjedio na klupi zbog problema s osobnim pogreškama.

Nikola Jokić završio je utakmicu sa 16 koševa, 14 skokova i sedam asistencija, ali nije pomoglo.

'Nisu igrali ništa drukčije nego u prvoj utakmici, ali bili su agresivni kao momčad. No, to ipak nije promijenilo naš način igre, energija nam je bila loša. Iskreno, oni nisu odigrali nešto posebno dobro. Bila je ovo nekako čudna utakmica', kazao je Jokić koji je bio autor sjajne asistencije tijekom treće četvrtine kada je kroz noge Aminua dodao Milsapu za koš. Asistencijju pogledajte OVDJE.

Uz sve to treba reći kako Kanter seriju protiv Denvera igra na svoje inzistiranje jer mu je lijevo rame u jako lošem stanju, ali je stisnuo zube i odlučio je pomoći Blazersima nakon što je potpuno besplatno stigao u taj klub iz New Yorka koji ga je otpustio početkom veljače.

No, usprkos njegovim herojskim utakmicama (u prvoj je zabio 26 koševa) službeni profil 'NBA Turska' na društenoj mreži Twitteru ga potpuno ignorira.

'Kakva uneređena zemlja vođena diktatorom Erdoganom. Jedini turski igrač na utakmici večeras, a NBA Turska me ignorira. Ne prikazuju utakmice Blazersa u Turskoj. Vlada kontrolira ljude, to je problem. Kako službeni NBA to može dopustiti?', napisao je na Twitteru Kanter koji je već duže vrijeme poznat kako kritičar predsjednika Erdogana i režima u Turskoj zbog čega je jednom prilikom rekao 'kako strahuje za svoj život.'

Ta njegova izjava odjeknula je svijetom pa je stoga logično kako je tražio očitovanje čelnika NBA lige Adama Silvera te Udruge igrača.

Poznato je kako je Kanteru turska putovnica poništena te kako je službeno Turska zatražila njegovo izručenje 'kako bi odgovarao za lobiranje protiv režima.'

Međutim, to su kao prednost pokušali iskoristiti navijači Denvera koji su skandirali 'Kanter sucks', a neki su čuli kako su mu vikali da se 'vrati u Tursku.'

'Ako me vrijeđaju, to znači da očito radim nešto dobro', duhovit je bio Kanter.

Dodajmo još kako se sljedeće dvije utakmice igraju u Portlandu, a pobjednik serije će u finalu Zapada ići na boljega iz dvoboja Golden State i Houstonom, u kojoj prvaci vode s 2-0.