GDJE JE NESTALA LOPTA?

Ponižavajući podatak za Modrića i Realove zvijezde; to im se nije dogodilo od El Clasica 2011.

14.01.2019 u 09:55

Bionic
Reading

Real Madrid je slavio na teškom gostovanju kod Betisa (2:1) iako je cijelu utakmicu bio u podređenom položaju što se tiče posjeda lopte

'Kraljevi' nisu u formi, odigrali su još jednu utakmicu za zaborav iz koje će se pamtiti samo ono najvažnije – rezultat. Bez obzira što je Real uzeo sva tri boda jasno je da s ovakvom igrom aktualni europski prvak ne može uloviti vodeću Barcelonu koja mu je i dalje na deset bodova.

Posebna priča Reala je vezni red koji je daleko od najboljih dana. Kod Betisa su Luka Modrić i suigrači mu iz sredine terena bili u 'mišljoj rupi'.

Domaći nogometaši sakrili su im loptu, totalno dominirali u tom segmentu igre, a najbolji dokaz je i statistika. Betis je imao posjed lopte čak 74 posto (713 dodavanja), a Realove zvijezde tek 26 posto (254 dodavanja), no ta dominacija u kontroli lopte nije bila dovoljna da bi domaćin srušio uglednog gosta.

  • +3
La Liga, 19. kolo, Betis - Real Madrid, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: Cordon Press

Trebalo se je vratiti daleko u prošlost da bi se pronašao podatak kada je Real imao tako mali posjed lopte, a to je bilo u travnju 2011. u El Clasicu kada je Barcelona imala 77 posto, a Real 23 posto posjed. Na Santiago Bernabeu završilo je 1:1.