Ništa od košarke

Poništena sezona u Italiji o čemu se oglasio i hrvatski reprezentativac: Neki klubovi financijski neće moći izgurati ovu situaciju

08.04.2020 u 11:01

Bionic
Reading

U nekim državama pojedine lige već su poništene i momčadi su raspuštene. Poznato je kako je to napravila Hrvatska, kada su u pitanju sve košarkaške lige, a u tom smjeru krenula je i Italija

Naime, službeno je objavljeno kako je i talijansko košarkaško prvenstvo zbog pandemije koronavirusa poništeno za ovu sezonu u kojoj neće biti proglašen prvak, priopćio je Talijanski košarkaški savez.

Odluku je priopćio predsjednik Saveza Giovanni Petrucci koji je između ostalog kazao 'kako su bili prisiljeni okončati sezonu jer nema nade u nastavak'.

Među hrvatskim košarkašima koji igraju u Italiji i koji su poslani kući našao se i 34-godišnji reprezentativac Hrvoje Perić, košarkaš Trsta.

Zbog nemogućnosti treniranja igrači su nešto ranije poslani kući gdje su čekali konačnu odluku. Tako je Perić, nakon povratka kući, odradio obaveznu samoizolaciju u Dubrovniku nakon čega je otišao do obitelji na poluotok Pelješac u mjesto Trpanj.

'Sada sam ovdje na Pelješcu do daljnjega. Svi mi igrači još čekamo službene informacije iz kluba te kako će prvenstvo izgledati sljedeće sezone jer se sve više govori kako neki klubovi financijski neće moći izgurati ovu situaciju pa se stoga ne zna koji bi novi klubovi mogli ući u ligu', kazao je za tportal Perić kojeg ugovor s Trstom veže do ljeta 2021. godine.

U ponedjeljak su sezonu službeno prekinuli talijanski odbojkaši i odbojkašice, a ragbi je kao prvi ekipni sport u Italiji to učinio 27.ožujka. Talijanska vlada je 9. ožujka zaustavila sve sportske aktivnosti.

Što će biti s nogometnom Serie A još nije poznato.

koronavirus, Lombardija Izvor: Profimedia / Autor: Cozzoli/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia