čelnici IIHF traži zamjene

Pomutnja u hokeju na ledu; čelnici zbog jednog važnog detalja traže zamjenu za sudomaćina Svjetskog prvenstva

06.01.2021 u 13:18

Bionic
Reading

Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF) traži zamjenu Bjelorusiji za sudomaćina Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu koje bi ove godine trebalo biti održano od 21. svibnja do 6. lipnja u latvijskoj prijestolnici Rigi i bjeloruskom glavnom gradu Minsku, objavila je ruska agencija TASS.

Razgovaramo s predstavnicima drugih nacionalnih saveza koji bi mogli organizirati Svjetsko prvenstvo. To će biti vrlo ozbiljan financijski izazov", izjavio je predsjednik IIHF-a Rene Fasel.

IIHF se nalazi pod sve većim pritiskom po pitanju održavanja SP-a u Bjelorusiji, nakon prošlogodišnjih spornih predsjedničkih izbora na kojima je Aleksander Lukašenko bio ponovno izabran, što je izazvalo brojne prosvjede.

Fasel je rekao da će konačnu odluku o mogućem premještanju jednog dijela SP-a iz Bjelorusije donijeti Vijeće IIHF-a krajem siječnja.

Prema pisanju portala insidethegames.com stručna skupina IIHF-a je izrazila sumnju u službene brojeve u Bjelorusiji vezane za pandemiju izazvanu koronavirusom pa je moguće da ni Bjelorusima domaćinstvo moglo biti oduzeto na osnovu brige za zdravlje svih uključenih.

Prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin trebala biti Švicarska nije održano zbog pandemije Covida-19.