DANI OLMO U FOKUSU

Pomutnja među europskim velikanima zbog mladog igrača Dinama; je li ova cijena realna?

26.11.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Već tjednima se u nogometnim kuloarima govori kako će mladi španjolski nogometaš Dani Olmo u zimskom prijelaznom roku vrlo vjerojatno završiti u jednom od europskih velikana. U igri nije samo njegov matični klub Barcelona koji je spreman ispraviti pogrešku…

Za Danija Olma, koji je kao 16-godišnjak na iznenađenje mnogih odučio doći u zagrebački Dinamo, posljednjih tjedana interes je pokazalo nekoliko bogatih europskih klubova. Procurila je informacija kako čelnici Dinama nadarenog veznjaka ne bi dali za manje od 25 milijuna eura, a obzirom na to da su osim Barcelone interes pokazali još neki klubovi, već sada je izvjesno kako će Olmo postati najskuplji igrač u povijesti Dinama! Naime, zasad je još uvijek rekordan transfer onaj Marka Pjace od 23 milijuna eura, kada je prodan u Juventus, ali sudeći prema informacijama koje dolaze iz Maksimira, Olmo će biti prodan za puno više.

Za to su naravno bile presudne Olmove igre u Europskoj ligi, zbog čega je i dobio poziv u U-21 španjolsku reprezentaciju, ali i poziv na Enriqueov trening s A selekcijom španjolske nogometne reprezentacije.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Na posljednjoj utakmici HT Prve lige, kada je Dinamo gostovao kod Rijeke na Rujevici (poraz 1:0), Olma su došli uživo gledati skauti četiri europska velikana. Kako doznaju Sportske novosti, stigli su predstavnici Manchester Uniteda, Liverpoola, Intera i Borussije Dortmund.

Naravno, pratit će skauti Olma još na predstojećim utakmicama, s naglaskom na Europsku ligu, a prva sljedeća prilika je četvrtak, kada Dinamo gostuje kod Fenerbahčea. Ukratko, među skautima je nastala prava pomutnja jer cijena za ovog veznjaka samo može rasti. Tko je spreman najviše riskirati?

Olmov zastupnik, ili bolje rečeno menadžer, Andy Bara stoga ima pune ruke posla. Ima priliku, ako Olmo do zimske stanke i prijelaznog roka dodatno zabljesne, ostvariti rekordni hrvatski transfer koji jako dugo neće biti oboren. Nije nemoguće da Dani Olmo dostigne cijenu veću i od 30 milijuna eura, što za spomenute klubove sigurno nije velik iznos. Pogotovo jer se radi o igraču čiji stil igre mnogi uspoređuju s kombinacijom Roberta Prosinečkog i Ivana Rakitića. U svakom slučaju je jasno kako je u hrvatskom nogometu rođena nova zvijezda. A u kojem će klubu uskoro igrati, ne zna baš nitko.

Najveći transferi Dinama u povijesti

  • Marko Pjaca 2016./17. iz Dinama u Juventus (23 mil. €)
  • Luka Modrić 2008./09. iz Dinama u Tottenham (21 mil. €)
  • Eduardo da Silva 2007./08. iz Dinama u Arsenal (13,5 mil. €)
  • Filip Benković 2018./19. iz Dinama u Leicester (13 mil. €)
  • Marko Rog 2017./18. iz Dinama u Napoli (13 mil. €)
  • Vedran Ćorluka 2007./08. iz Dinama u Manchester City (13 mil. €)

PET GODINA U DINAMU

Kako je bivši kadet Barcelone završio baš u Dinamu

Mladi španjolski nogometaš Dani Olmo u Dinamo je stigao iz mlade momčadi Barcelone kao 16-godišnjak i već tada je bilo jasno kako su čelnici zagrebačkog kluba napravili sjajan posao. Umjesto Manchester Cityja ili Arsenala, koji su željeli dovesti kapetana i jednog od boljih igrača svoje generacije, obitelj Olmo odlučila se za odlazak u Hrvatsku, u jednu od najboljih nogometnih škola u istočnoj Europi.

'Barcelona se teško može usporediti s bilo kojim klubom na svijetu, ali i Dinamo ima odlične uvjete za trening. Prva i druga momčad imaju potpuno iste uvjete. Brinu se za sve jer žive od prodaje igrača, njihovi igrači bili su Mandžukić, Modrić, Kovačić i drugi', kazao je Olmo Španjolcima.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL