SIGURAN PROLAZ

Polufinalist Roland Garrosa razveselio Karlovića!

08.06.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga, koji je prošlog tjedna stigao do polufinala u Roland Garrosu, trebao je biti prvi nositelj turnira na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, ali je otkazao nastup što je Ivi Karloviću donijelo prolaz u 2. kolo

Naime, Tsonga je natup otkazao nakon što je ždrijeb već napravljen pa je hrvatski tenisač, inače sa statusom 5. nositelja, premješten na mjesto prvog nositelja što mu je donijelo prolaz u 2. kolo, jer su prva četiri nositelja slobodna u 1. kolu. Prema originalnom ždrijebu Karlović je trebao igrati u 1. kolu protiv Marinka Matoševića. Umjesto Australca hrvatskih korijena, Karlović u 2. kolu čeka boljeg iz dvoboja Litavca Ričardasa Berankisa i igrača iz kvalifikacija.

Karlović je jedini hrvatski predstavnik na turniru u Nizozemskoj, dok će na novom turnira s travnatom podlogom u njemačkom Stuttgartu ovog tjedna nastupiti najmanje dvojica hrvatskih tenisača. Marin Čilić je 2. nositelj i slobodan je u 1. kolu, dok će Borna Ćorić u prvom meču za suparnika imati 8. nositelja, Srbina Viktora Troickog. Čilić u 2. kolu čeka boljeg iz obračuna dvojice kvalifikanata, a u toj bi se ulozi mogao naći Splićanin Mate Pavić. Pavić je prošao dva kola kvalifikacija pobjedama nad Nijemcem Philippom Petzschnerom 6-2, 7-6 (6) i Poljakom Michalom Przysieznyjem 6-4, 6-3, a za ulazak u glavni turnir igrat će protiv Japanca Yuichija Sugite.