utakmica života

Poljski rukometni reprezentativac sam zabio više golova od cijele protivničke momčadi i svojih suigrača

18.02.2020 u 11:58

Bionic
Reading

U 22. kolu poljske rukometne lige Wisla Plock je u gostima svladala slabašni Tarnow 33:16, a utakmicu života odigrao je Michal Daszek. Desno krilo poljske reprezentacije i Wisle postavio je novi rekord prvenstva po broju zabijenih golova...

Rukometaši Wisle Plock gostovali su kod Azoty Tarnowa, pobjeda je već ranije upisana jer je razlika u kvaliteti ovih momčadi 'nebo i zemlja', a tu je situaciju najbolje iskoristio Michal Daszek koji je postavio novi rekord poljskog prvenstva po broju postignutih golova!

A učinio je to tako da je odigrao savršenu utakmicu - desno krilo poljske reprezentacije zabilo je 18 golova, iz igre je gađao bez pogreške 14 od 14, a zabio je i sva četiri sedmerca koja je izveo. Wisla je na kraju slavila 33:16 pa je raspoloženi Daszek tako sam zabio više od cijele protivničke momčadi, ali ujedno i više od svih svojih suigrača na ovoj utakmici!

Njegov je rekord još i značajniji ako se zna kako se Daszek tek vraća nakon teške operacije ramena zbog koje je propustio i nastup na Europskom prvenstvu.

U redovima Wisle Leon Šušnja zabio je tri gola, po dva su dodali Lovro Mihić i Jerko Matulić (kojemu je Daszek konkurent na desnom krilu!), a ovu su utakmicu propustili Renato Sulić i Ivan Stevanović. Za poražene je Nikola Kedžo zabio jedan gol...