ht prva liga

Hajduk i Rijeka na Poljudu igraju 150. Jadranski derbi; evo gdje gledati sraz treće i četvrte momčadi na ljestvici Hrvatski Telekom Prve lige

26.02.2022 u 11:00

Bionic
Reading

Subotnji program 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige donosi nam sudar Hajduka i Rijeke na Poljudu (18 sati, Arenasport 3, MAXtv), no prije njih će na teren istrčati Lokomotiva i Gorica (15 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Sve je spremno za jedan od najuzbudljivijih vikenda u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige. Borba za sam vrh prvenstvene ljestvice sve je napetija, a u 25. kolu igraju se dva velika derbija. Danas (subota, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv) na Poljudu 150. Jadranski derbi igraju treći Hajduk i četvrta Rijeka, a sutra (nedjelja, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv) drugoplasirani Osijek u Gradskom vrtu dočekuje vodeći Dinamo! Kakav vikend za hrvatski nogomet!

HAJDUK - RIJEKA (18 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Na Poljudu se danas igra 150. Jadranski derbi, sraz Hajduka i Rijeke, a obje momčadi ovaj susret dočekuju u sjajnom raspoloženju.

Nešto više razloga za optimizam ima Hajduk koji je u nizu od čak 10 utakmica bez poraza (osam pobjeda, dva remija). 'Bili' su slavili u posljednje četiri utakmice na kojima su zabili 13, a primili samo dva gola.

'Derbi je uvijek poseban, ako ćete da pričam o Rijeci, mogao bih jako dugo pričati. Dugo ih analiziram, vjerujem da znam što planiraju i kako će igrati. Podcjenjivački bi bilo reći da su momčad koja igra samo na kontre, oni imaju jako dobar napad, uostalom, broj postignutih golova to i govori, očekivani golovi također', započeo je trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavu subotnjeg derbija s Rijekom te dodao:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +27
HT Prva liga: Hrvatski Dragovoljac - Hajduk, 19.2.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

''Oni imaju kvalitetu, nijedan drugi klub nema toliko igrača koji mogu zabiti kao Rijeka. Bit će to teška utakmica, ali ja i moji igrači volimo izazove, volimo ovakva utakmice, u kojima nam navijači daju ekstra energiju i motivaciju. Pripremali smo se za to kako implementirati naš plan igre, kako zaustaviti suparnika i istaknuti naše prednost. Ali i Rijeka poznaje nas i po meni ovo neće biti utakmica kakve smo igrali u nastavku sezone i pobjeđivali s 3-4 razlike, ova će utakmica završiti s minimalnom razlikom.'

Za Rijeku će ovo biti treći gostujući derbi u nizu, protiv Dinama i Osijeka upisali su poraze...

'Maksimalno ozbiljno se pripremamo za svaku utakmicu, pa tako i ovu, koja je jako bitna za ovu fazu prvenstva. Analizirali smo Hajduk i znamo kako igraju. Napravit ćemo sve da ostvarimo povoljan rezultat', kaže trener Rijeke Goran Tomić i dodaje:

Rijeka - Šibenik (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Znamo što nas čeka, već smo igrali na Poljudu u sličnim okolnostima i nema tu nekih velikih nepoznanica po tom pitanju. Za uspjeh moramo odigrati odličnu utakmicu. Ne smijemo imati loše karike, obrambeno moramo djelovati kao momčad i zaprijetiti u napadu. Moramo odigrati mušku, pravu ratničku utakmicu.'

Istaknimo i to kako su u posljednja dva Jadranska derbija slavile gostujuće momčadi. Hajduk je na Rujevici dobio 3:2, a prije toga Rijeka je na Poljudu slavila 2:1. Toliko o prednosti domaćeg terena...

LOKOMOTIVA - GORICA (15 sati, Arenasport 3, MAXtv)

U 'zagrijavanju' uoči derbija svoju će utakmicu u Kranjčevićevoj odigrati Lokomotiva i Gorica. Obračun je to momčadi koje su bodovno izjednačene te se bore za peto mjesto na ljestvici, ali se ne mogu pohvaliti nekom nezaboravnom formom u ovom trenutku.

Lokomotiva je u nešto boljem stanju iako u posljednjih pet utakmica 'lokosi' imaju pobjedu te po dva poraza i remija. Baš su u posljednja dva susreta povezali dva remija, a razlog za zadovoljstvo je onaj iz posljednjeg kola kad su 'lokosi' odigrali 0:0 s Dinamom na Maksimiru.

  • +16
Dinamo - Lokomotiva (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Ne smije nas zavarati Goričin negativni niz, svjesni smo kako nas očekuje iznimno teška utakmica s opasnim suparnikom. U dobrom raspoloženju i puni elana nastavljamo tamo gdje smo stali. Vjerujem da uz potpun angažman i maksimalnu koncentraciju, kao i na prethodnim utakmicama ove polusezone, možemo ostvariti pozitivan rezultat', rekao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Gosti iz Velike Gorice posljednjeg su dana prijelaznog roka ostali bez najboljeg igrača jer je Kristijan Lovrić napustio Goricu te potpisao za Osijek. No, veći je problem niz od čak pet poraza u kojima je Gorica zabila samo četiri gola te primila čak 14! Pa ipak, trener Krunoslav Rendulić je optimističan.

  • +12
Gorica - Slaven Belupo (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Uvjeren sam da smo spremni i da ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda. To neće biti lako jer je Lokomotiva izuzetno dobra momčad s puno kvalitetnih pojedinaca, momčad koja je ove sezone jednom pobijedila Dinamo, a u prošlom kolu odigrala i neriješeno. Ti rezultati sugeriraju da se radi o zahtjevnom protivniku', rekao je Rendulić u najavi susreta i dodao:

'Možemo očekivati raspoloženu i napadački izuzetno dobru Goricu, agresivnu i kompaktnu. Nadam se da ćemo odigrati upravo tako, biti opasni i pobijediti.'

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Gorica15:00
Hajduk-Rijeka18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb23155350
2.Osijek24147349
3.Hajduk23145447
4.Rijeka24144646
5.Lokomotiva2478929
6.Gorica24851129
7.Slaven Belupo25851229
8.Šibenik24651323
9.Istra 196124641422
10.Hrvatski dragovoljac25241910

Sljedeće utakmice

27.2.Šibenik-Istra 1961
27.2.Osijek-Dinamo Zagreb
4.3.Lokomotiva-Osijek
5.3.Dinamo Zagreb-Šibenik
5.3.Rijeka-Slaven Belupo