VEĆINA BEZ ULAZNICA

Policija je na nogama, u Sevilli se očekuje 150 tisuća navijača Rangersa i Eintrachta: Previše je ljudi, previše alkohola...

17.05.2022 u 18:37

Bionic
Reading

Više od pet tisuća policajaca nalazi se u pripravnosti u Sevilli uoči sutrašnjeg finala Europske lige između Rangersa i Eintrachta.

Šef španjolske policije upozorio je na potencijalne "ozbiljne probleme" s obzirom da se u Sevilli očekuje oko 150.000 navijača škotskog i njemačkog kluba.

"Previše ljudi i previše alkohola, većina navijača dolazi bez ulaznica, a to je recept koji bi mogao dovesti do ozbiljnih problema", rekao je Juan Carlos Castro Estevez, glavni španjolski povjerenik za sigurnost građana na brifing s visokim službenicima nacionalne policije u utorak.

Iako je upozorio da će policijska operacija biti jedan od "najtežih izazova koje su ikada imali", dodao je kako je uvjeren da će susret proći bez većih problema.

Dodao je da ne postoji suparništvo između Rangersa i Frankfurta, ali je zabrinjavajuće što je politička ideologija dviju navijačkih baza različita, Eintracht je s lijeve, a Rangers više s desne strane.

"Ekstremisti s obje strane mogli bi izazvati ozbiljne probleme," dodao je.

Kako bi što spremnija dočekala finalni ogled na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, policija je počela sa zatvaranjem pojedinih ulica, osiguranjem spomenika, a pojačano je i osiguranje na stanicama metroa i glavnim gradskim trgovima.

  • +2
Leipzig - Glasgow Rangers, 5.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

Oba kluba su dobila po 10.000 ulaznica, no u Sevilli se očekuje oko 100.000 Škota, te oko 50.000 navijača Eintrachta. Grad je pripremio dvije navijačke zone za navijači koji će doputovati u grad bez ulaznica.

"Trudimo se sve napraviti kako treba i imamo dosta iskustva s ovakvim situacijama. Ugostit ćemo navijače koji puno piju, ali iskreno vjerujemo da imamo dovoljno pripremljenih jedinica za suzbijanje problema."

Rangersi igraju u svom prvom europskom finalu nakon 2008. kada su u finalu Kupa UEFA izgubili od Zenita iz St Petersburga, dok je Eintracht posljednje finale igrao prije 42 godine, osvojivši Kup UEFA 1980. godine.

Prema procjenama ekonomskih stručnjaka Sevilla će od finalnog meča uprihoditi oko 50 milijuna eura.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.