2017_World_Handball_Championship_Logo

PLJUSKA ZA OBA BRATA

Pokvareno slavlje Francuza: Karabatiću dva mjeseca zatvora uvjetno!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 01.02.2017 15:14
  • Objavljeno 01.02.2017 u 15:14
Bionic
Reading

Žalbeni sud povećao je kaznu braći Nikoli i Luki Karabatiću zbog afere namještanja utakmice Montpelliera i Cessona iz 2012. godine, na dva mjeseca zatvora uvjetno te deset tisuća eura novčane kazne...

Podsjetimo, braća Karabatić našla su se prije pet godina u središtu velike kladioničarske afere nakon što je otkriveno kako su sudjelovali u namještanju rezultata prvog poluvremena utakmice njihovog tadašnjeg kluba Montpelliera i Cessona koja je igrana u sklopu francuskog prvenstva.

Karabatići su 2015. godine proglašeni krivima, a Žalbeni sud odbio je njihovu žalbu ove srijede i još im povećao prvobitnu kaznu pa su obojica dobili po dva mjeseca zatvora uvjetno, kao i novčanu kaznu od deset tisuća eura.

Srpski rukometaš Mladen Bojinović također je proglašen krivim i dobio je četiri mjeseca zatvora uvjetno i 20 tisuća eura novčane kazne, a kazne su izrečene za još 13 osoba, uključujući i Jennifer Priez, tadašnju djevojku Luke Karabatića te brojne igrače Montpelliera.

Tako je pokvareno francusko slavlje zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva, a sud nije uvažio tvrdnje Nikole Karabatić da nije imao veze s namještanjem rezultata, kao ni argumente kojima su se branili drugi uključeni...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal