SRAM JE BILO

Pokušali su sve zataškati, ali provokacija atraktivne Ruskinje ipak je otkrivena; evo što je odjenula

16.03.2023 u 17:50

Bionic
Reading

Ruskim i Bjeloruskim tenisačima i tenisačicama dopušteno je sudjelovanje na turnirima, ali uz jasnu poruku - bez nacionalnih obilježja i spominjanja politike. No, za atraktivnu Anastaziju Potapovu ta pravila očito ne vrijede. Ili se je htjela napraviti 'bedasta', pa kao prođe - prođe

Naime, Potapova se uoči dvoboja (op.a. igranog još 12. ožujka) s Amerikankom Jessicom Pegulom, u kojem je i izgubila, pojavila u dresu moskovskog Spartaka.

To je izazvalo prilično veliki skandal i reakciju krovne kuće ženskog tenisa (WTA), kao i brojnih tenisačica. Naravno, pokušalo se sve zataškati, kako skandal ne bi isplivao u javnost i doveo organizaciju u probleme.

Ruskinja je nakon meča priopćila kako je veliki navijač Spartaka od svoje 13. godine te da u tome nije vidjela nikakvu provokaciju. Međutim, dobila je upozorenje.

'Što se tiče dresa ruske momčadi, WTA je službeno upozorila igračicu da to nije prihvatljivo niti da je prikladna radnja. Očekujemo da će se ovo više neće ponoviti', oglasio se WTA.

Vrlo žustro reagirala je i najbolja tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, te je o ovom ekscesu razgovarala s krovnom organizacijom.

Swiatek je poručila da je 'iznenađena' ovakvim potezom Ruskinje, te je dodala da je mnogo napetosti u svijetu tenisa zbog odnosa ruskih i bjeloruskih igrača i igračica s ostalima. Naravno, razlog svemu je ruska agresija na Ukrajinu.