I NJIMA SE ZNA DOGODITI

Prošlogodišnja finalistica se doslovce - osramotila; slavila je pobjedu, ali za promjenu pravila očito nije znala

18.01.2023 u 23:37

Bionic
Reading

Američka tenisačica Danielle Collins (30) prošla je prva dva kola na svom najdražem Grand Slam turniru, Australian Openu. Međutim, pobjedu nad Čehinjom Karolinom Muchovom dugo će pamtiti

Češka tenisačica dobila je prvi set u tie-breaku, a koji se igra do sedam poena, nakon čega je Collins drugi uzela rezultatom 6:2, a onda se došlo do tie-breaka trećeg seta.

Collins je u njemu povela rezultatom 6:3, da bi na svoj servis uzela i sljedeći poen kojeg je proslavila tako što je bacila reket te podigla glavu i ruke u zrak, kao izraz olakšanja i veselja.

Međutim, pobjedu u tom trenutku nije ostvarila jer se od ove godine tie-break trećeg seta u ženskoj konkurenciji na Australian Openu igra do deset osvojenih poena.

Amerikanka toga nije bila svjesna te je otišla do suca po objašnjenje zašto nije proglasio njenu pobjedu.

Nakon što je shvatila da na Australian Openu postoje nešto drugačija pravila, uz kiseli osmijeh vratila se na osnovnu liniju gdje je nastavila meč te na kraju ipak uspjela doći do pobjede rezultatom 10:6.

U trećem kolu igrat će protiv Elene Rybakine te će pokušati nastaviti lov na sjajan rezultat od prošle godine kada je stigla do finala, u kojem je poražena od Ashleigh Barty.