ht premijer liga

Već na startu derbi igraju Cibona i Zadar, a tu su i značajne promjene u natjecanju

10.08.2023 u 17:22

Bionic
Reading

U četvrtak su izvučeni natjecateljski brojevi klubova Hrvatski Telekom Premijer lige i prema njima određen kalendar natjecanja za novu sezonu elitnog košarkaškog natjecanja u Hrvatskoj koje će započeti 30. rujna

Prema natjecateljskim brojevima parovi 1. kola su: Split - Šibenka, Cedevita Junior - Bosco, Dubrovnik - Zabok, Dinamo Zagreb - DepoLink Škrljevo, Dubrava - Alkar i Cibona - Zadar.

Novost u propozicijama natjecanja je da 12 klubova HT Premijer lige nakon 22 kola neće biti podijeljeno na šest onih koji će igrati Ligu za prvaka i preostalih šest koji bi se natjecali u Ligi za ostanak, već će biti odigrano još 11 kola, a klubovi će dobiti natjecateljske brojeve prema plasmanu u prvom dijelu prvenstva. Taj će dio ligaškog natjecanja započeti 2. ožujka 2024.

Nakon njega i ukupno 33 odigrana kola, osam najboljih s ljestvice plasirati će se u četvrtfinale doigravanja koje će započeti 15. svibnja. U četvrtfinalu i polufinalu klubovi će igrati serije na dvije pobjede, dok će u finalu za osvajanje naslova prvaka Hrvatske trebati ostvariti tri pobjede. Najkasniji završetak finalne serije doigravanja je 14. lipnja 2024. godine.