POVRATAK U HAJDUK

Poklepović se ne osjeća prestar: Nije mi teško!

20.02.2015 u 16:57

Bionic
Reading

Nakon što je ponovo preuzeo splitski Hajduk, Stanko Poklepović ne želi koristiti floskule i vjeruje da ova momčad ima puno potencijala...

Iskusni 76-godišnji trener po treći je put preuzeo vruću klubu splitskog kluba kojeg je posljednji put vodio 2010. godine. U Zagrebu je ovog petka odradio svoj prvi trening s igračima, uoči susreta s Lokomotivom ovog vikenda.

'Nastojat ću pripomoći stožeru, ali i igračima da što prije dođu do vrijednosti koje mogu ostvariti i onda konkurirati na tržištu,' rekao je Stanko Poklepović koji vjeruje u bolju epizodu od one prošle prije pet godina:

'Nema straha, nadam se da ćemo premostiti ovu situaciju na najbolji mogući način na sreću svih igrača i njihovih iskazivanja na terenu. da stvorimo atmosferu iako je bila i prije. Siguran sam da ću uspjeti ustoličiti kombinaciju koja je primjerena njihovim sposobnostima i nama da se ostvari rezultat.'

Nije htio govoriti o očekivanjima uoči Lokomotive.

'Nećemo mi sad s floskulama poput onih 'dat ćemo sve od sebe i oni imaju karakter'. Nema to veze s nogometom, to su prazne izjave. Treba raditi praksu ovdje ponuditi situaciju koja ih čeka, da ju ponavljaju i da tako stječu veće sposobnosti u takvoj realizaciji''.

Je li klub stavio kakve ciljeve ispred njega?

'Nismo imali prilike razgovarati. Došao sam avionom jučer popodne, prepoznao igrače koje sam znao od prije, malo smo popričali i čiča miča gotova je priča, meni to nije novo. Ja sam doma u Hajduku, nisam došao u stranu zemlju, razumiju moj jezik i razmišljanja. Nastojim to objasniti i crtežom i govorom i praksom. Kadar je jako potencijalan. U ovom trenutku ne može dati sve što bi trebalo, ali je u stanju dati u jednom kratkom vremenu svoju vrijednost. To su mladići i vjerujem da njihova vrijednost može narasti.'
Ipak je li mu sve malo teže s obzirom na njegove godine. Ćiri, koji je doduše malo stariji, bilo je teže uskakati u trenersko sedlo u osmom desetljeću života.

No, hoće li mu dob od 76 godina praviti probleme na jednom tako stresnom radnom mjestu?

'Ma nije meni uopće teško. Evo vidite Ćiru on je strašan i fantastičan, on je Bog i tko će dati takvog čovjeka poput njega. Svaka mu čast. Je da su godine i treba pustiti mlađe, ali mlađi prvo trebaju naučiti. Ja sam imao priliku naučiti kad sam bio mlad. U svoje vrijeme sam ja sam imao Kaliternu, Biću i Ivića i mogao sam pokupiti ta znanja i obogatiti ta znanja. Tako bi trebali i ovi mladići koji su samnom pokupiti ta znanja i razvijat ih koliko oni budu bili sposobni,' zaključio je čovjek od kojeg se očekuje da ove sezone očuva klub na mjestu koje vodi u Europu.