analiza suđenja

Pogledajte sporni trenutak! Dinamo je možda oštećen u derbiju protiv Hajduka: Izuzetno teška situacija, ako su suci pogriješili...

16.08.2022 u 08:17

Bionic
Reading

Marijo Strahonja, sudački ekspert u emisiji HRT-a 'Stadion', komentirao je suđenje u petom kolu SuperSport HNL-a, a fokus je bio na derbiju između Dinama i Hajduka (4:1)

Dinamo je zasluženo slavio preokretom i učvrstio se na vrhu prvenstvene ljestvice, a derbi je osim atraktivnih golova imao i dobro suđenje od strane Darija Bela.

'On je u potpunosti zadovoljio, sjajno je kontrolirao utakmicu od početka do kraja. Radi se o vrlo dobrom sucu koji je sjajno napredovao i mislim da smo dobili sjajnog suca za dugi niz godina', komentirao je sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja.

On je u emisiji potvrdio kako su VAR i sudac donijeli ispravne odluke kada u dvije situacije nisu dosudili penal za Hajduk.

U 10. minuti lopta nije pogodila u ruku Roberta Ljubičića nego u tijelo, a u drugom poluvremenu duel Stefana Ristovskog i Lukasa Grgića isto nije bio kazneni udarac. Objasnio je kako je do povlačenja između njih dvojice došlo pri borbi za poziciju, a ne loptu, te da nitko ne bi volio da derbije odlučuju takvi penali.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Poništeni pogodak Dinamovog nogometaša Darija Špikića?

'Izuzetno teška situacija i za suca i za VAR, na snimci je kod povlačenja linija fokus kod obrambenog igrača Hajduka stopalo, a moguće je da je kod Špikića u zaleđu bilo rame. Ruka se ne broji, ali ramenom možete biti u zaleđu. Sigurno se ne radi o više od dva centimetra, ali imam povjerenje u provjeru VAR sudaca. Vidimo koliko je teško nama prosuditi koji smo snimku gledali cijeli dan. Ako su pogriješili, radi se centimetru.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +23
Dinamo slavi s navijačima nakon pobjede u derbiju, 13.08.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov
Standings provided by SofaScore LiveScore