Zagreb Beach Rugby

Pogledajte spektakl; dečki i cure u žestokoj borbi!

02.07.2013 u 15:05

  • +30

Zagreb Beach Rugby turnir 2013

Izvor: Promo fotografije / Autor: Berislav Rožman

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na pijesku zagrebačkog Jaruna završio je četvrti po redu Zagreb Beach Rugby turnir, po nekima najbolji dosad. Gledatelji su zaista mogli uživati u pravom spektaklu...

S osam muških i tri ženske ekipe turnir je trajao od 12 do 18 sati kada se igralo finale Zagreb Sea Lions vs Mladost. Tribine su cijelu bile pune prolaznika, igrača i vjernih navijača koji su došli kako bi uživali u najatraktivnijoj igri ragbija na pijesku.

Atmosfera je bila odlična na terenu i oko njega, publika je svaku utakmicu pomno pratila i navijala. U pauzama su igrali najmlađi, koji su dobili najveću potporu publike i starijih igrača koji su pratili svaki njihov potez i akciju.

Ovogodišnji najbolji igrači proglašeni su jednoglasnim odlukama kapetana momčadi, a to su Glorija Molak i Nik Jurišić, oboje hrvatski reprezentativci. Drugu godinu za redom Mladost je osvojila turnir.

Zagreb Beach Rugby je još uvijek amaterski turnir koji je svake godine sve veći i ozbiljniji od natjecateljskih ekipa do organizacije, no ono što je najvažnije je pozitivna atmosfera od početka do kraja, nije zabilježili niti jedan crveni ni žuti karton!

'Još jednom se želimo zahvaliti svima koji su nam pomogli da se ostvari još jedan ZBR, previše ih je da ih sve imenujemo ali oni znaju tko su. Sve je bilo odlično; ekipe, navijači, vrijeme od početka do kraja tko god da je došao mogao je uživati u odličnom ragbiju. Jedino što mi preostaje je da vas pozovem na V. Zagreb Beach Rugby turnir 2014.', rekao je Luka Jureško

Ono što ovogodišnji turnir čini posebnim je činjenica da su kvalitetu turnira prepoznali i organizatori EBRA-e (European Beach Rugby Committee), krovna organizacija koja sakuplja najbolje turnire ragbija na pijesku u Europi. Njihova ponuda sastoji se od uvrštavanja turnira Zagreb Beach Rugby u ‘Beach Babes’ turnire koji su pridruženi elitnoj grupi turnira na pijesku, ali se nalaze izvan Europe ili nisu zadovoljili sve uvjete i pravila EBRA-e.

'Ovo je veliki iskorak za jedan amaterski turnir, kao i za hrvatski ragbi. Iznimno nam je drago da se trud koji smo uložili sve ove godine isplatio te da su nas prepoznali kao turnir koji ima potencijala za rast. Izgleda da će sljedeći V. Zagreb Beach Ragbi turnir biti interesantniji nego što smo ikad mogli zamisliti! Odlučimo li se za ovaj iskorak čeka nas još više posla, ali i puno jači turnir s multinacionalnim ekipama iz cijeloga svijeta', objasnio je Luka Jureško, organizator turnira.

POREDAK

MUŠKI

1. Mladost
2. Zagreb Sea Lions
3. Sofis Sport
4. Ljubljana
5. Med medeni
6. Mladići
7. Sisak
8. Old bastard

ŽENE
1. ŽARK Mladost
2. Ljubljana
3. Sisak