MLADENOVA GOLČINA

Pogledajte Petrićeve briljantne 'škarice'

08.04.2010 u 23:02

Bionic
Reading

Tijekom večeri odigrani su uzvratni dvoboji četvrtine finala nogometne Europske lige, a u polufinalu će se sučeliti Englezi protiv Španjolaca i Nijemaca

STANDARD LIEGE – HSV 1:3 (1:2)

Petrićeva majstorija

HSV će, ako dođe do finala, čekati protivnika na svom stadionu, a ta je opcija postala prilično realna. Iako je došao u goste s prilično krhkom prednošću, u vodstvo ga je nakon visokog skoka doveo Mladen Petrić. Domaćini su izjednačili preko De Camarga koji je također pogodio glavom, 12 minuta prije kraja, ali onda je uslijedio najljepši potez večeri. U 35. minuti Petrić je dočekao dugi ubačaj s lijeve strane i škaricama ga neobranjivo smjestio u suprotni kut belgijskog vratara. Posao je u sudačkoj nadoknadi okončao osporavani napadač Guerrero. Petrić je s nova dva gola došao do pet pogodaka u Europskoj ligi, a ako se računaju i kvalifikacije, zabio ih je devet.

WOLFSBURG – FULHAM 0:1 (1:2)

Njemački prvak trebao je 'običnu' pobjedu 1:0, ali nije došao ni blizu plasmanu u polufinale. Već nakon 20 sekundi igre Bobby Zamora je primirio dodavanje Gere i inicirao divlje slavlje gostiju iz Engleske. Iako u napadu imaju Džeku i Grafitea, domaćini nisu uspjeli uzvratiti pa je najstariji londonski klub napravio golem europski uspjeh.

ATLETICO M. – VALENCIA 0:0 (2:2)

Španjolski dvoboj odlučen je golovima u gostima. Atleticu se isplatila napadačka orijentacija na Mestalli i prazna mreža bila mu je osiguranje za prolaz. U prvom poluvremenu su Aguero i Forlan došli blizu vodstva domaćina, no vatromet je tek uslijedio. Forlan je pogodio stativu, a uzvratio je Villa pogođenom gredom. Gosti će imati velikih primjedbi na suđenje jer jedno očito potezanje Žigićevog dresa nije okarakterizirano kao najstroža kazna. Valencia je imala još dvije sjajne prilike, no nije uspjela zabiti i Atletico je u završio polufinalu.

LIVERPOOL – BENFICA 4:1 (1:2)

Torres je otklonio sve dvojbe

'Redsima' je trebala uvjerljiva pobjeda za spas turobne sezone, i to su igrači Rafaela Beniteza i ostvarili. Nakon dodavanja Gerrarda, u prvom su poluvremenu zabili Kuyt i Lucas, da bi svojim prvim golom Torres postavio rezultat 3:0. Cardozo je smanjio na 3:1 iz slobodnjaka i Portugalcima je trebao još jedan gol da ponove pothvat Bayerna koji se zbio u srijedu na Old Traffordu. Ipak, genijalni Fernando Torres rutinirano je 'lobao' protivničkog golmana i deset minuta prije kraja riješio preostale dileme.

U polufinalu HSV ide na Fulham, a Liverpool će odmjeriti snage s Atleticom.