ŠAMPION SA STILOM

Pogledajte novu Armstrongovu provokaciju na Twitteru

12.11.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Osramoćeni američki biciklist Lance Armstrong objavio je na svom Twitteru svoju fotografiju sa sedam žutih majica Tour de Francea

Provokativan je to čin u svjetlu nedavno otkrivene dopinške zavjere.

Podsjetimo, najprije je Američka antidopinška agencija (USADA) osudila teksaškog biciklista za kontinuirano korištenje dopinga tijekom karijere. Iako Armstrong nikad nije bio pozitivan na doping-testu, USADA ga je proglasila krivim na temelju više od tisuću stranica dokaza, među kojima su i iskazi brojnih bivših momčadskih kolega i drugih osoba koje su godinama bile u blizini danas umirovljenog biciklista.

USADA je doživotno suspendirala Armstronga i oduzela mu svih sedam naslova s Tour de Francea, osvojenih između 1999. i 2005. i izrekla mu doživotnu zabranu natjecanja, a potom je takvu odluku potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

Na Armstrongovoj fotografiji on se odmara na svojoj sofi u obliku slova L, a iznad njega na zidu poredane i uokvirene stoje žute majice namijenjene pobjedniku najprestižnije biciklističke utrke svijeta.

Ispod objavljene fotografije stoji napis: 'Ponovo u Austinu i samo se izležavam...'

Dodajmo kako je fotografiju u kratkom vremenu vidjelo gotovo 300.000 ljudi koji 'prate' Armstronga na Twitteru.

Bez obzira na optužbe i oduzimanje svih sedam titula, mora se priznati kako u tim teškim trenucima Armstrong ima vremena za šalu. Šampion sa stilom.