SLOMLJENA NOGA

Pogledajte novi krvnički start De Jonga

04.10.2010 u 10:01

Bionic
Reading

Na nogometnim terenima ima onih koji ne prežu ni od najprljavijih startova da bi zaustavili protivnika. Jedan od tih krvnika je Nigel De Jong koji je u nedjelju polomio Hatema Bena Arfu

Nigel de Jong je jedan od igrača koje je bolje imati na svojoj strani. Beskompromisni defanzivni veznjak čvrst je u duelima, ali ponekad zna pretjerati.

Sada je u susretu svojeg Manchester Cityja i Newcastlea u petoj minuti startao na napadača 'svraka' Hatema Bena Arfu. Lijevom nogom je, doduše, izbio loptu, ali je desnom pokupio svojeg suparnika. Sudac se nije oglasio, jer je taj nalet okarakterizirao kao start na loptu, no igra je uskoro morala biti prekinuta jer su Arfi pukle tibija i fibula na lijevoj nozi.

Francuski 23-godišnji nogometaš iznesen je na nosilima, s maskom na licu, a u ponedjeljak je završio na operacijskom stolu i čeka ga dulja pauza. Inače, stigao na posudbu iz Marseillea.

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Bert van Marwijk izbacio je De Jonga s popisa kandidata za kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. protiv Švedske i Moldavije, koje su na rasporedu u petak i utorak, zbog toga grubog starta.

'Nisam imao izbora nego izbaciti De Jonga. U skorijoj budućnosti morat ću ozbiljno porazgovarati s njim', rekao je Van Marwijk.

Francuz je teško stradao


Što se tiče De Jonga, za njega se zna da ne preže od 'mesarskih' poteza, a posebno se pamti njegov divljački nasrtaj u finalu Svjetskog prvenstva u JAR-u, kada je đonom ušao u prsa španjolskog veznjaka Xabija Alonsa.

Nasrtaj De Jonga na Xabija Alonsa