TALIJANKA STRADALA NA TRENINGU

Novi šok za ljubitelje skijanja; teška ozljeda zlatne olimpijke

05.02.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Težu ozljedu na treningu veleslaloma zadobila je talijanska skijašica, 31-godišnja Sofia Goggia, ali još uvijek nema službenih informacija koliko je neće biti u Svjetskom kupu

Dio talijanskih medija navodi kako je tom prilikom Goggia slomila obje potkoljenične kosti te da je za nju sezona završena. Talijanski skijaški savez je objavio kako se Goggia ozlijedila na treningu, ali da još nije postavljena kompletna dijagnoza.

Po tim izvještajima tijekom ponedjeljka ili u utorak će se znati više o ozljedi skijašice koja je dugi niz godina ponajbolja u brzim disciplinama.

Goggia je prije pet godina postala olimpijska prvakinja u spustu. Trenutačno je peta u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, prva u spustu te četvrta u super veleslalomu.

Nastavak je to teških ozljeda ove sezone u skijaškom Svjetskom kupu.

Ranije je tako nastradala Slovakinja Petra Vlhova, godinama jedna od najboljih slalomašica Svjetskog kupa, Švicarka Corine Sutter, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde te najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin, no Amerikanka bi se relativno brzo trebala vratiti na snježne padine.