zbornaja komanda

Pogledajte kako je Rusija pred 40.000 navijača razbila Kubu i utrpala joj osam golova

21.11.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Posljednju je službenu utakmicu pod okriljem Fife ili Uefe nogometna reprezentacija Rusije odigrala prije točno dvije godine protiv Hrvatske na Poljudu u kvalifikacijama za SP u Katru. 'Vatreni' su tada slavili 1:0, a Rusija je zbog rata s Ukrajinom izbačena iz svih natjecanja

Rusija je službeno izbačena iz svih međunarodnih natjecanja zbog invazije na Ukrajinu, pa su propustili SP u Katru te nisu mogli igrati kvalifikacije za EURO 2024. godine.

No, daleko od toga da je ruska nogometna reprezentacija nestala, samo su se 'prebacili' na prijateljske utakmice. Zainteresiranih protivnika ne nedostaje, istina nije to 'prva liga' svjetskog nogometa, ali 'zbornaja komanda' je samo ove godine odigrala šest utakmica.

Pobijedili su Rusi Irak (2:0) i Kamerun (1:0), a remizirali protiv Irana (1:1), Katra (1:1) i Kenije (2:2).

Ali, sve su frustracije izabranici Valerija Karpina u ponedjeljak izbacili na utakmici protiv Kube uvjerljivom pobjedom 8:0.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Igralo se u Volgogradu, nekad poznatijem kao Staljingrad, gdje je više od 40.000 navijača na tribinama Volgograd Arene ispratilo visoku pobjedu svojih nogometaša koji su Kubance počastili s čak osam golova.

Svih su osam golova za Rusiju zabili različiti igrači – Krivcov, Siljanov, Sobolev, Prucev, Mostovoj, Obljakov, Golovin i Mirančuk.