LUDNICA!

Pogledajte kako su 'medvjedi' promarširali Salzburgom

24.11.2012 u 12:50

Bionic
Reading

Medveščak je u petak navečer doslovce promarširao Salzburgom i domaći Red Bull razbio sa 6:2. Bila je to demonstracija moći najbolje momčadi Ebela u ovom trenutku

Čast Red Bullu, riječ je vjerojatno o najbogatijoj i najbolje organiziranoj hokejaškoj momčadi u Austrijskoj ligi, možda i šire, no u petak navečer bolje da i nisu isklizali na led svoje ledene dvorane. Superuvjerljiv poraz od 'medvjeda' samo je produbio krizu nekadašnjih prvaka i 'bikovi' su sad deseti od 12 klubova u ligi. Katastrofa!

U 24. kolu Ebela su čak i dobro krenuli, poveli sa 1:0, no vrlo brzo nakon toga doslovce su nestali s leda. Hokejaši Medveščaka posve su preuzeli inicijativu, koristili velike pogreške obrane domaćina koji nisu bili koncentrirani na odbijance i na kraju je tih 6:2 za zagrebačku momčad sasvim realna slika događaja i prikazane igre.

'Što reći nakon ovakve pobjede i igre s kojom smo uistinu nadigrali Red Bull i dominirali od početka do kraja. Iako su poveli relativno rano, jednostavno im nismo dali da se razmašu, a malo pomalo smo ih umarali ritmom te dobru igru okrunili golovima. Kristan je opet bio na vrhunskoj razini, obrana je bila standardno dobra, a mi napadači samo smo iskoristili ponuđeno', komentirao je uvjerljivu pobjedu Tomislav Zanoški, strijelac posljednjeg gola 'medvjeda'.

Domaćinima nije pomoglo ni najnovije NHL pojačanje, branič Johnny Boychuk, štoviše, itekako je kriv za pokoji pogodak Medveščaka. To je već treći NHL-ovac u Salzburgu, a tek treba vidjeti hoće li i on proći kao njegova prethodnica. Trener Pierre Pagé, naime, već je 'najurio' Tobiasa Enströma i Davida Clarksona. Navodno će uskoro u Salzburg stići i četvrti NHL-ovac, vrlo dobar napadač Derick Brassard iz Columbus Blue Jacketsa. Taj 25-godišnji Kanađanin dosad je odigrao 275 NHL utakmica te u njima zabio 51 gol i još 100 puta asistirao suigračima za pogotke.

TOMISLAV ZANOŠKI
Malo pomalo smo ih umarali ritmom te dobru igru okrunili golovima


'Medvjedi'? Što više reći o njima i njihovoj igri? U petak su zabijale sve napadačke linije, braniči su bili uključeni u većinu akcija iz kojih su padali pogoci, što samo potvrđuje raznolikost i odličnu formu ekipe koju vodi Marty Raymond.

Na redu je nedjeljni sraz s Linzom, koji se polako 'budi'. Dosad se aktualni prvaci Ebela nisu baš iskazali dobrom igrom i uspješnim rezultatima, pa otuda i tek šesto mjesto na ljestvici.

Ove sezone Medveščak je već jednom gostovao u Linzu i pobijedio s uvjerljivih 5:1. U Zagrebu su dosad igrali samo jednom, a i tada su 'medvjedi' bili uspješniji i pobijedili sa 3:1. Zanimljivo, očito Linz 'leži' Brandonu Bucku i Nathanu Perkovichu. Buck im je zabio tri gola i ostvario isto toliko asista, a Perkovich je zabio dva gola, oba na gostovanju.