IZBJEGNUTA TUČNJAVA

Pogledajte kako su letjele šake hrvatskih košarkaša!

10.08.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Nakon četiri uzastopna poraza košarkaška reprezentacija Hrvatske, koju vodi Jasmin Repeša, napokon je upisala pobjedu

Drugi put u dva dana protivnik Hrvatske bila je reprezentacija Italije, a nakon što je Italija u srijedu bila bolja u Trstu 78:70, u Poreču je Hrvatska bila bolja 72:70.

Ključne koševe za Hrvatsku ubacio je Bojan Bogdanović, povratnik u momčad nakon suspenzije (17 koševa), koji je tako u dva dana koš momčadi koju vodi SimonePianigiani napunio s ukupno 48 poena.

Igrač turskog Fenerbačea u odličnom se izdanju pokazao svom novom treneru (Pianigiani je naslijedio Repešu) u klubu iz kojeg će vjerojatno u ljeto 2013. put New Yorka u NBA momčad Brooklyn Nets.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Kruno Simon (20 koševa), dok je kod Talijana najbolji bio Luigi Datome (19 koševa).

Osim što je Hrvatska upisala pobjedu u Poreču, ova utakmica imala je i jednu ružnu scenu u drugom poluvremenu, kada su se igrači obje momčadi počeli naguravati pod košem da bi na koncu sve zamalo završilo pravom tučnjavom.

Naguravanje u utakmici Hrvatska - Italija (72:70)

Nasreću, bilo je i prisebnih igrača (pohvale Lukši Andriću) pa su tako pokušaji 'šaketanja' i naguravanja Bogdanovića i Markote s agresivnim talijanskim igračima (tamnoputi Hackett bio je najuporniji) prošli bez posljedica.

Taj trenutak - koji možete vidjeti u kratkom videoprilogu sa Sportkluba - samo je još jedan dokaz, dan nakon što je u utakmici u Trstu Repeša zaradio isključenje već u 13. minuti, da u taboru Hrvatske vlada velika nervoza. Očito igrači jedva čekaju da počnu kvalifikacije i gotovo mjesec dana napornih priprema u vrijeme godišnjih odmora nije im baš najbolje leglo.

Podsjetimo da se Hrvatska nalazi u skupini s Ciprom, Austrijom, Ukrajinom i Mađarskom (dva najbolja idu direktno na EP) u borbi za Eurobasket 2013. koji se igra u Sloveniji.