TEŠKO BEZ ZLATANA

Pogledajte kako je Valencia namučila PSG

07.03.2013 u 08:23

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a i Juventusa očekivano su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka. Glavninu su posla obavili još prije tri tjedna u gostima, a u srijedu su pred svojim navijačima stavili 'točku na i'

Neizvjesnije je u svakom slučaju bilo na Parku prinčeva gdje su PSG i Valencia odigrali 1-1. Francuski je klub u Španjolskoj slavio s 2-1, a na svome je travnjaku, bez suspendiranog najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, obranio prednost premda u određenim trenucima nije živio lako. Na koncu se PSG plasirao među najboljih osam momčadi Starog kontinenta, prvi put nakon 1995. godine.

Valencia je bila nešto bolja momčad u prvom poluvremenu, ali nije to uspjela konkretizirati. No, nakon deset minuta drugog poluvremena Jonas je opalio s 20-ak metara i svladao nemoćnog Salvatorea Sirigua. Brazilcu je to bio peti ovosezonski pogodak u Ligi prvaka.

U 66. minuti je na sredini terena pogriješio Tino Costa, Kevin Gameiro mu je oduzeo loptu i sjurio se prema golu gostiju, riješivši se pritom dvojice braniča. Lopta se na kraju dokotrljala do Ezequiela Lavezzija čiji je prvi udarac Vicente Guaita uspio obraniti, ali ne i ponovljeni nakon 'odbijanca'. I Argentincu je ovo bio peti pogodak ove sezone u elitnom natjecanju, a zanimljivo je da je samo George Weah zabio više golova za PSG u Ligi prvaka (7).

Valencia je nakon izjednačenja ponovno bila bolja, ali nije uspjela postići pogodak kojim bi odvela utakmicu u produžetak. Spomenimo još da je PSG-u ovo bila 23. uzastopna domaća utakmica bez poraza u europskim kupovima.

PSG - Valencia 0:1
PSG - Valencia 1:1
Liga prvaka, Završnica
Paris Saint Germain 1 1 Valencia
Strijelci
0:1 Jonas (55') 1:1 E. Lavezzi (66')
Sastavi
S. Sirigu
T. Silva
A.
Maxwell
C. Jallet (27' G. Van Der Wiel)
B. Matuidi
T. Motta (58' K. Gameiro)
J. Pastore
C. Chantome
E. Lavezzi
Marcelinho (83' M. Sakho)
V. Guaita
J. Mathieu
V. Ruiz
A. Cissokho
A. Barragan
T. Costa
D. Albelda (45' E. Banega)
D. Parejo
Jonas (76' N. Valdez)
S. Feghouli (64' P. Piatti)
R. Soldado
Žuti kartoni
E. Lavezzi 67'
D. Albelda 22'
V. Ruiz 38'
R. Soldado 80'
D. Parejo 84'
E. Banega 90'