I NAJVEĆI - GRIJEŠE

Pogledajte kako je Brodeur uspješno 'odglumio' Kristana

23.04.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Martin Brodeur krenuo je po pak koji se nalazio iza njegova gola, no nije bio dovoljno odlučan i začas je suparnik pogodio praznu mrežu. Nešto slično nedavno se dogodilo i 'našem' Robertu Kristanu

Nema nikakve sumnje da je Martin Brodeur jedan od najvećih hokejaških golmana svih vremena, no u petoj utakmici doigravanja njegovih Devilsa protiv Panthersa dokazao je da je ipak i on čovjek od krvi i mesa, sklon pogreškama kakve se rijetko vide.

Igrao se kraj treće trećine, Florida Panthersi imali su 1:0 i posjed paka koji je nakon upucavanja u trećinu New Jersey Devilsa završio iza gola Brodeura. Slavni kanadski golman krenuo je po njega, blizu je bio i njegov suigrač i to je očito bilo dovoljno da obojica ne obraćaju pažnju na Krisa Versteega koji je dojurio do njih i zakuhao stvar. Pak se u srazu palica odbio ispred nebranjenog gola Devilsa, a Scottie Upshall nije imao tešku zadaću pospremiti ga u mrežu.

Do kraja utakmice Tomas Kopecky još je jednom pogodio prazni gol Devilsa, no u tom slučaju gostujući trener izvadio je golmana kako bi s igračem više u napadu pokušao dostići 2:0 suparnika. Panthersi zahvaljujući toj pobjedi imaju prednost 3:2 i samo ih još jedna pobjeda odvaja od prolaska u idući krug doigravanja.

Inače, spomenuta pogreška Brodeura podsjetila je na sličnu stvar koja se dogodila Robertiu Kristanu u četvrtoj utakmici doigravanja njegova Medveščaka kontra Klagenfurta. Jedina je razlika u tome što je 'naš' Kristan pogriješio na startu utakmice (igralo se tek 49 sekundi), a Brodeur u odlučujućim trenucima završetka. U oba slučaja momčadi golmana koji su pogriješili su - izgubile.

Iza sebe 39-godišnji Brodeur imaveć 19 NHL sezona i sve je odradio u dresu Devilsa. Najmlađi je golman u NHL-u koji je dosegnuo 300, 400 i 500 pobjeda i jedini u povijesti koji je ostvario 600 trijumfa u regularnoj sezoni. U karijeri je osvojio sve što se može poželjeti, od Stanley kupa do olimpijskog i svjetskog zlata s Kanadom. U niski nevjerojatnih rekorda svakako valja  istaknuti i da je jedini NHL golman koji je postigao pobjednički gol u jednoj utakmici, te da je najbolji golman u povijesti lige po broju shutoutsa, utakmica u kojima nije primio ni jedan pogodak.