ALBANCI BEZ IZGLEDA

Pogledajte golove kojima je Dinamo stigao do Lige prvaka

25.08.2015 u 23:03

Bionic
Reading

Dinamo je iskoristio sretnu kartu i preko najslabijeg suparnika u play-offu, albanskog Skenderbeua, ušao u najjače klupsko nogometno natjecanje - Ligu prvaka

Dinamo je sjajan posao napravio već u prvoj utakmici, kada je u gostima upisao pobjedu 2:1.

Svjestan prilike, ali i snage svoje momčadi, trener Mamić nije dopustio nikakvo opuštanje uoči uzvrata, a na što su igrači reagirali odlično. I već su u devetoj minuti, nakon odlične asistencije Pivarića, preko Soudanije stigli u vodstvo.

Izgledalo je kao da je već tada riješen problem, ali gosti su već u sljedećoj minuti zabili preko Brazilca Esquerdinhe.

Na Dinamovu sreću, šok je brzo prevladan, a zasluge pripadaju mladom Hodžiću, na kojeg su mnogi imali kritike poslije prve utakmice. Ovim pogotkom sigurno se iskupio.

Ipak, kako kod Dinama ništa ne ide jednostavno, tako se i ovog puta malo zakompliciralo. Goncalo je u 48. minuti dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton pa je Dinamo do kraja igrao s desetoricom igrača.

Međutim, taj se brojčani manjak nije osjetio, dapače. Kao da su igrači zaigrali još požrtvovnije, a što je rezultiralo još dvama golovima.


Prvo je zabio Taravel, nakon ubačaja iz kuta i šetnje lopte pred Shehijem, Francuz je loptu nogom skrenuo u mrežu.


A potom je Soudani, nakon odlične Fernadesove asistencije, zabio za konačnih 4:1. I veliko slavlje na Maksmiru koje je pokvarila tek kiša.