presudili penali

Pogledajte Dinamovu dramu i kako je Cvitanović objasnio muku svojih igrača

31.10.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Dinamo je u utorak gostovao u Novigradu, u sklopu osmine finala hrvatskog nogometnog kupa, a iako je s druge strane imao preptosljednju momčad u drugoligaškom društvu, 'modri' su prošli tek nakon udaraca s bijele točke. Nakon 120 minuta bilo je 0:0

Unatoč velikoj premoći vodeća momčad Prve HNL nije uspjela tijekom 90 minuta i produžetaka niti jednom pogoditi mrežu domaćeg vratara Kristijana Boglića. 

>> Dinamo se spasio blamaže i nakon penala prošao Novigrad

  • +18
Hrvatski kup, osmina finala, Novigrad - Dinamo, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Loš travnjak sigurno je manje odgovarao nogometašima Dinama koji su stvorili nekoliko izglednih prigoda, ali i domaćini su imali svoje šanse. Najbolju je imao u 79. minuti Pilj, koji je izašao sam pred Dinamova vratara, ali je poslao loptu iznad gola. Također, u produžecima, u 108 minuti, vratar Dinama je sjajnom intervencijom skrenuo udarac Belakovića i time spriječio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Kupa.

Kako ni nakon produžetaka nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima su se sretnijim i spretnijim pokazali nogometaši Dinama koji su preko Soudanija, Benkovića i Leškovića postigli golove, dok su s druge strane precizni bili Burić i Smirnov.

'Imali smo svoje prilike danas, ali nismo ih iskoristili. Uvjeti su bili dosta loši, nismo mogli razviti pas igru. Ne govorim to kao opravdanje, ne krivim nikoga. Zapravo svaka čast Novigradu jer znam u kakvim uvjetima rade. Čestitam im što su pokazali srce i požrtvovnost, ali svi skupa se moramo pobrinuti da imamo terene za normalan nogomet. Na ovakav način gubimo na kvaliteti', pojasnio je Mario Cvitanović, trener 'modrih' a prenosi službena stranica kluba.

'Na kraju smo imali lutriju penala. Najbitniji je prolazak i to smo zatvorili. Ovdje nikome ne bi bilo lako proći. Malo me ljutilo to što nismo uspjeli ranije riješiti. Još jednom čestitke domaćinu na fantastičnoj borbi i mojim igračima na prolasku u Kupu', rekao je na kraju Cvitanović.