hrvatski kup

Dinamo se spasio blamaže i nakon penala prošao Novigrad

31.10.2017 u 17:04

Bionic
Reading

Ovog smo utorka doznali još jednog sudionika četvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa. Nakon 120 minuta rezultat je bio 0:0 pa su Novigrad i Dinamo pristupili izvođenju udaraca s bijele točke, a uspješniji su bili gosti (3:2) koji su pogodili tri dok su Batelić, Pilj i Živković promašili za domaćine

Iako se uoči dvoboja pretposljednje momčadi druge lige, Novigrada i vodećeg prvoligaša, Dinama, očekivala neravnopravna borba, gledatelji na stadionu Laco mogli su uživati u krajnje neizvjesnom ogledu.

Istina, bio je Dinamo bolji i imao već u prvom poluvremenu nekoliko izglednih prilika, odnosno dva su puta pogodili okvir gola. Prilike su imali i Hodžić i Henriquez. Međutim, bez obzira na efikasnost koju Soudani iskazuje u prvoligaškom natjecanju, 'modri' svoju premoć nisu kapitalizirali.

S druge strane, momčad koju vodi Nino Bule prožila je hrabar otpro pa se razlika u klasi ipak nije toliko vidjela. Također, i domaćini su imali nekoliko dobrih prigoda, a posebno mogu žaliti za dvjema prilikama. Najbolju je imao u 79. minuti Pilj, koji je izašao sam pred Dinamova vratara, ali je poslao loptu iznad gola. Također, u produžecima, u 108 minuti, vratar Dinama je sjajnom intervencijom skrenuo udarac Belakovića i time spriječio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Kupa.

A kako u 120 minuta nije bilo pogodaka, pristupilo s eizvođenju udaraca s bijele točke. U prvoj seriji Soudani je zabio, dok je Batelić promašio. Potom je i Benković bio precizan, baš kao i  Burić. U trećoj seriji Knežević šalje loptu preko gola, ali ni Pilj nije precizniji za domaćine. Lešković pogađa i treći put za Dinamo, baš kao i Smirnov drugi gol za Novigrad. A onda u petoj seriji nova drama jer udarac Olma završava na vratnici, pa je Živković imao priliku pogoditi za nastavak serije. Ipak, njegov udarac još je jednom otišao preko gola te je Dinamo mogao slaviti teško izborenu pobjedu i plasman u četvrtfinale Kupa.

Četvrtfinale su prošli tjedan izborili Rudeš, Hajduk, Osijek, Lokomotiva i Inter, a u studenome su na rasporedu ogledi Istre 1961 i Cibalije te Gorice i Rijeke.

  • +18
Hrvatski kup, osmina finala, Novigrad - Dinamo, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL