OVE SUBOTE

Počinje četvrto izdanje turnira ragbija na pijesku

20.06.2013 u 13:39

  • +6

Ragbi na pijesku

Izvor: Promo fotografije / Autor: Berislav Rožman

Bionic
Reading

U subotu, 29. lipnja 2013., pješčani tereni kraj Malog jarunskog jezera ugostit će četvrto izdanje Zagreb Beach Rugbya, međunarodnog turnira u ragbiju na pijesku. Turnir počinje u 11 sati, a završava finalom dviju najuspješnijih ekipa oko 17,30

Zagreb Beach Rugby prvi je naš međunarodni turnir u ragbiju na pijesku i jedan od najcjenjenijih u regiji, što dokazuje i odličan odaziv 10 muških ekipa i četiri ženske ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja. U prva tri izdanja okupio je velik broj znatiželjnika i zaljubljenika u ovaj atraktivan sport te stekao nove poklonike.

Odlična lokacija i atraktivna kulisa Jarunskog jezera čine idealno mjesto za kombinaciju sporta i zabave pa su s vremenom ljudi u publici od radoznalaca postali pravi fanatici i vatreni navijači. Jedan od razloga je sigurno i to što je ragbi na pijesku najjednostavnija verzija ragbija koju je jednostavno shvatiti i popratiti. Pravila su svedena na osnove, a entuzijazam igrača i meka, pješčana podloga pogoduju brzoj i atraktivnoj igri. Žestoka obaranja, luda polaganja i akcije s kraja na kraj terena su uobičajeni. No atraktivnosti nisu vezane samo za igru, dobre vibracije se šire među ekipama tijekom trajanja turnira, čiji je vrhunac veliki party na plaži nakon što završe svi susreti.

Ekipe koje sudjeluju prolaze štošta da bi sudjelovale na turniru. Od priprema, organiziranja ekipe, sakupljanja novca, putovanja, smještaja, igranja ragbija, liječenja rana, opet igranja ragbija, tulumarenja i konačnog povratka kući. Postanite i vi dio ove zabavne priče i pridružite se zaljubljenicima u ragbi na obali Malog jarunskog jezera.