KUP HRVATSKE

Počinje borba za trofej koji ne donosi puno toga

19.02.2009 u 14:37

Bionic
Reading

U petak i subotu u Zadru se igra završnica Kupa Krešimir Ćosić, natjecanja koje je bez nekog značaja za klubove jer se ne boduje za Euroligu. Ipak, jasno je da svaka od momčadi (Split, Zadar, Cibona, Zagreb CO) želi osvojiti taj trofej

Zadarska dvorana na Višnjiku dočekat će sudionike polufinala hrvatskog košarkaškog kupa. Već u prvoj utakmici u petak u 18 sati sastaju se Zadar i Cibona, dvije najbolje hrvatske momčadi, dok će se u drugoj za finale boriti Split i Zagreb. Kup u Hrvatskoj klubovima ne donosi ništa, osim možda 'lažnog' spašavanja sezone nekim trofejem koji ne donosi bodove za Euroligu, što u konačnici svaki klub želi. Zato i ne čudi da svi sudionici s rezervom ulaze i finalni turnir i tvrde – što će biti, bit će.

Finale prije finala, mogla bi se nazvati utakmica između Zadra i Cibone. Domaćin predvođen novim trenerom Sagadinom, ali i opterećen problemima dočekuje 'vukove'. Logično, Zadar je zbog činjenice što je domaćin pod većim pritiskom, a čak i iz Cibone tvrde kako su igrači trenera Zmage Sagadina favoriti turnira.

'Zadar je domaćin, pa time i favorit za osvajanje Kupa. Dokazali su da doma igraju daleko bolje nego vani. Ali i mi imamo ambicija osvojiti taj trofej', rekao je trener Cibone Velimir Perasović prije odlaska u Zadar.

Za razliku od njega, Slovenac na klupi Zadra Sagadin ne dijeli mišljenje da su oni favoriti. 'Ovo je jedna utakmica i u Kupu se često dogodi da nominalno lošija momčad pobijedi bolju jer odluči dobar dan neke momčadi ili istaknuti pojedinac. U petak ćemo napraviti sve da pobijedimo, neće biti nimalo lako, ali nije nemoguće', smatra Sagadin.

I dok su sve oči uprte u polufinalni ogled između Zadra i Cibone, dotle se Split i Zagreb u tišini spremaju za svoj susret. Ne zaboravimo da Zagreb na finalni turnir dolazi kao branitelj naslova.

'Zagreb je favorit u ovoj utakmici. Naš je cilj odigrati što je bolje moguće i po mogućnosti odvesti utakmicu u neizvjesnost, pa što bude', mišljenja je trener Splita Teo Čizmić.

'Mravi' na finalni turnir dolaze ojačani Krstićem i Mulaomerovićem koji su već u prvim utakmicama za svoj novi klub pokazali koliko pomažu svojim iskustvom. Zato se ne bismo iznenadili kad bismo ih vidjeli u finalu, a tamo - tko zna...