espn ima informaciju

Počeli pregovori za najveći boksački okršaj današnjice: Anthony Joshua vs. Tyson Fury

01.05.2020 u 13:00

Bionic
Reading

Prava boksačka bomba osvanula je na naslovnici uglednog ESPN-a! Započeli su pregovori za najveći mogući boksački meč današnjice - onaj Tysona Furyja (30-0-1) i Anthonyja Joshue (23-1). Barem su to informacije koje je preko svojih izvora dobio ESPN-ov novinar Mark Kriegel.

Kako piše Fightsite.hr, padne li dogovor, svijet bi konačno mogao vidjeti veliki meč za ujedinjenje svih uglednih teškaških titula budući da su u Joshuinom vlasništvu IBF, WBA i WBO pojasevi, dok Fury drži onaj WBC-ov.

Kako javlja ESPN, Furyja i njegove kopromotore (Top Rank i Franka Warrena iz Queensberry Promotionsa) u ovim pregovorima zastupa menadžerska agencija MTK Global koja ima svoj ured u Dubaiju.

Izvori su Kriegelu javili i da MTK vodi pregovore zbog neslaganja između Warrena i Joshuinog promotora Eddieja Hearna iz Matchroom Boxinga.

Prema dostupnim informacijama, meč bi se najvjerojatnije održao u Saudijskoj Arabiji ili negdje drugdje na Arapskom poluotoku.

O ovoj se priči raspisao i ugledni boksači insajder Mike Coppinger koji tvrdi i da je The Athletic stigao do informacija o pokrenutim pregovorima. Prema njihovim izvorima također se raspravlja o Saudijskoj Arabiji, a kao termin se spominje prosinac ove godine.

'Razgovaramo s MTK-om o tome gdje bi se borba mogla održati. Trenutno je glavni fokus svih nas na situaciju s ugovorima. Imali smo nekoliko ponuda za lokaciju. Što se tiče termina, on nam još nije poznat. Otvoreni smo za pregovore i mogućnost da se meč dogodi ove ili iduće godine. Trenutno su veći izgledi da ćemo iduće godine ostvariti veće prihode jer ne znamo hoće li publika moći prisustvovati borbi u studenom ili prosincu', izjavio je Hearn za ESPN.

Već je svima jasno da ovo neće biti jednostavni pregovori. Kada je pričao o 'situaciji s ugovorima', slavni promotor je aludirao na to da Fury mora braniti pojas u meču s Deontayem Wilderom koji je još nekoliko dana nakon poraza u revanšu aktivirao klauzulu koja mu to jamči. Pored toga, i Joshua bi se trebao boriti s Kubratom Pulevom. Njihov meč bio je, podsjetimo, dogovoren za 20. lipnja, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Nekoliko stranih medija javlja da će Wilder i Pulev dobiti primamljivu financijsku ponudu da ostanu sa strane, ali tek treba vidjeti kako će na istu reagirati...

A treba vidjeti i kako će reagirati navijači. Naime, borba Furyja i Joshue bila bi najveća u povijesti britanskog boksa i sigurno tamošnjim fanovima neće dobro sjesti odluka da se održi na teritoriju izvan Velike Britanije.