PRITISAK UOČI POLJSKE

Pobjeda možda neće značiti ništa, ali izbornika Babića spašava!

27.01.2016 u 10:32

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija može osigurati plasman u polufinale EP-a samo uz ne pretjerano vjerojatan razvoj događaja u srijedu, ali pobjeda protiv Poljske znatno bi olakšala život Željku Babiću uoči Olimpijskih igara u Riju...

Pred našim rukometašima utakmica je protiv domaćina Europskog prvenstva, u kojoj bi pobjeda 11 razlike mogla donijeti plasman u polufinale, ako prije toga Norveška pobijedi Francusku i tako nam pomogne. Čak je lakše zamisliti naše kako u Krakowu gaze Poljsku s više od deset razlike, nego Karabatića i društvo da izgube od Norvežana, s obzirom da iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje.

Dakle, Hrvatsku gotovo sigurno nećemo gledati u polufinalu, no utakmica s Poljacima ostaje izuzetno važna, ponajviše za izbornika. Otkad je preuzeo klupu, Željko Babić odlučio se za pomlađivanje reprezentacije i rezultati nisu bajni. U kvalifikacijama je izgubio od Norveške, a isto se ponovilo i na Europskom prvenstvu, što se prethodnih godina nije događalo. Francuzi su naše pak svladali uvjerljivije nego ikad.

Ako Hrvatska izgubi od Poljske ostvarit će najslabiji plasman na velikom natjecanju još od 2002. godine. Istina je, momčad je mlada i treba joj dati vremena, ali za izbornika javnost nikad nema previše suosjećanja. Takva situacija je i s Babićem. Slab plasman na EP-u učinit će pritisak ogromnim uoči Olimpijskih igara u Riju i to je nešto s čim će mu biti teško živjeti.

Babić je preuzeo klupu Hrvatske kao nepoznanica široj javnosti i nije ostavio pretjerano dobar dojam dosad. Mrzovoljni intervjui u stilu Mourinha te igra koja zaostaje za prethodnim generacijama nisu 'kupili' hrvatske ljubitelje rukometa. Baš zato je utakmica protiv Poljske izuzetno važna za izbornika. Ako naši dobiju, Babić će dobiti na vremenu. Ako dožive novi poraz, počet će priče o ostavci već nakon prvog velikog natjecanja...