USPJEŠAN DAN

Plivač Obrovac donio Hrvatskoj 11. medalju na Igrama

25.06.2015 u 20:46

Bionic
Reading

Trinaestog dana Europskih igara u Bakuu u četvrtak, 25. lipnja, održana su natjecanja u osam sportova, a hrvatski sportaši su nastupili u plivanju, mačevanju i badmintonu

Mladi hrvatski plivač Nikola Obrovac osvojio je srebrnu medalju na 50 m prsno. Obrovac je osvojio srebro s rezultatom 27,89 sekundi, plivavši osam stotinki sporije od pobjednika Litvanca Andriusa Sidlauskasa. Bronca je pripala Dancu Tobiasu Bjergu s rezultatom 28,04.

Mladi Zagrepčanin je osvojio jedanaestu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama pri čemu četvrto srebro. Njegovo je to drugo veliko odličje nakon zlatne medalje osvojene prošle godine na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nanjingu.

Danas je nastupila i Mateja Sumajstorčić koja je u polufinalu utrke na 200 m slobodno zauzela 15. poziciju s rezultatom 2:04.94.

Hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak probio se u četvrtfinale pojedinačnog turnira pobijedivši u osmini finala Izraelca Mishu Zilbermana s 2-1 (13-21, 21-18, 21-11) nakon 58 minuta velike borbe. Na putu do polufinala i bronce stoji mu Španjolac Pablo Abian.

Đurkinjak i Zvonimir Holbling su u parovima poraženi u četvrtfinalu od Rusa Vladimira Ivanova i Ivana Sozonova 0-2 (12-21, 13-21). S obzirom na to da se u badmintonu brončano odličje dijeli poraženima u polufinalu, pobjeda protiv Rusa je hrvatskom paru donosila broncu, no drugi nositelji su ipak bili prejaki.

Jedini hrvatski mačevalac koji je nakon proglašenja neovisnosti nastupio na Olimpijskim igrama Bojan Jovanović (35) završio je svoj nastup u floretu na Europskim igrama u Bakuu izgubivši u susretu 16-ine finala od Ukrajinca Kloda Junesa 13-15.

Jovanović je vodio veći dio borbe, u pojedinim trenucima i sa po tri boda razlike, no u samoj završnici je ponestalo snage što je 10 godina mlađi Ukrajinac iskoristio. Jovanović je prije toga odradio pet mečeva u skupini ostvarivši tri pobjede i dva poraza izborivši nastavak natjecanja.