EUROPSKE IGRE

Gabrijel Veočić kući se vraća sa srebrom, ali i još većim trofejom - osiguranim Igrama!

01.07.2023 u 20:31

Bionic
Reading

Hrvatski 22-godišnji boksački reprezentativac Gabrijel Veočić osvojio je srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) na Europskim igrama u Krakovu, nakon što ga je u subotnjem finalu pobijedio 27-godišnji Ukrajinac Oleksandr Hižnjak prekidom u drugoj rundi.

Iskusnom Ukrajincu, bivšem europskom (2019.) i svjetskom prvaku (2019.) u srednjoj kategoriji (do 75 kg) te aktualnom olimpijskom doprvaku iz Tokija (2021.), ovo je drugo zlato na Europskim igrama. Prvo je osvojio prije četiri godine u Minsku, kad se još borio u srednjoj kategoriji.

Hižnjak je od početnog gonga nametnuo iznimno jak tempo, ne dopuštajući Veočiću da se razmaše. Pokušao je hrvatski boksač i izmicanjem i kretanjem po ringu, ulazio je i u izmjene udaraca, ali je Hižnjak u svojim napadima bio vrlo brz i precizan. Tako je prvi put uzdrmao 22-godišnjeg Brođanina pred kraj prve runde pa je sudac u ringu brojao hrvatskom reprezentativcu.

Kako se prva runda približavala kraju, udarci ukrajinskog boksača su gubili na razornosti, ali je u drugoj rundi Hižnjak ponovno svom snagom krenuo na Veočića. Koliko god je umio i mogao hrvatski boksač se branio, ali ga je sredinom druge runde suparnik još jednom uzdrmao. Sudac je ponovno posegnuo za brojanjem, a onda odlučio prekinuti borbu.

Bez obzira na poraz u finalu, Gabrijel Veočić je na ovim Europskim igrama pokazao svoj potencijal i ostvario najbolji rezultat hrvatskih boksača na ovom natjecanju, postavši prvi koji je došao do borbe za zlato.

Osim toga, Veočić je osigurao i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.