UEFA PRIZNAJE GREŠKU

Platini će Daruvar zaobići, Mariću se nudi nagodba?

23.01.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Nakon što se u ljeto 2010. u Zagrebu pojavio izvjesni Robin Bokšić, Uefin 'istražitelj' koji se bavio razotkrivanjem daruvarskog suca Brune Marića u 'nečasnim radnjama', tužba okrivljenog Marića protiv Uefe ovih bi dana mogla dobiti i konačni rasplet

Naime, u utorak je u Daruvaru održano ročište na kojem su se kao svjedoci pojavili bivši čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić, koji je tada obnašao funkciju glavnog tajnika te bivši 'presidente' Vlatko Marković. Podsjetimo, Marić je osumnjičen da je sudionik u namještanju kup utakmice 2009. godine između Dinama i Hajduka (3:0)

'Agent provokator! I kao takvom Uefa mu je dala zadatak, znajući da i sam pripada tom miljeu pa će mu biti lakše otvoriti neka vrata. Mislim da ga je Uefa angažirala na prijedlog državnog odvjetništva iz Bochuma. Saslušavajući Brunu Marića, Bokšić mu je rekao: 'Gle, Bruno, vi nas uopće ne zanimate, ali dajte nam nešto protiv Markovića i Mamića da ih srušimo, a vi ćete suditi gdje hoćete.' Da, da, to je poznata tehnologija agenta provokatora, najprije namami nekoga tko je čist, e da bi mu on isporučio one koje agent zapravo želi. A poslije ćemo ti, moj Bruno, vratiti čast i poštenje', rekao je za Jutarnji listVlatko Marković

Prema mišljenju Marićeva odvjetnika Vladimira Gredelja, koji je na sudu tražio da se u ožujku pred daruvarskim sudom pojavi i prvi čovjek Uefe Michel Platini, bivša francuska 'desetka' taj će izlet vrlo vjerojatno propustiti i u ime Uefe poslat će Marićevom timu ponudu za nagodbu. Marić je Uefu tužio tražeći milijun eura, a prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, Uefa će sucu ponuditi 700.000 eura.

'Logično je da odvjetnik Brune Marića traži svjedočenje Platinija, ali realno je jako teško očekivati da će predsjednik Uefe doći u Daruvar. Čini mi se da Marić teško može izgubiti ovaj spor i Uefa je sigurno toga svjesna. Pitanje je, međutim, kako bi u nogometnoj svijetu odjeknulo to da je Uefa izgubila takav spor i stoga se nagodba čini kao logičan izbor. Doduše, jako je teško sada baratati sa svotama, jer milijun eura je golemi novac, a opet za Uefu je to doista 'sitniš', rekao je za tportal.hr Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti, koji je krajem 2012. godine u Daruvaru boravio također kao svjedok cijelog slučaja.