RUKA DOTUKLA PORTO

Pjaca i Mandžo sjajni, Juventus korak bliže osvajanju Lige prvaka!

14.03.2017 u 22:36

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka Juventus je kod kuće pobijedio Porto zahvaljujući golu Dybale i tako potvrdio ukupni trijumf, uz vrlo dobar nastup Marija Mandžukića i Marka Pjace...

Juventus mirno nastavlja prema trostrukoj kruni o kojoj navijači sanjaju. U osmini finala Lige prvaka nije imao nikakvih problema protiv Porta, a nakon pobjede 2:0 u Portugalu uspješno je trijumfirao i u uzvratu u Torinu ovog utorka.

  • +5
Uzvratna utakmica osmine finala - LP-a, Juventus - Porto Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Giorgio Perottino

Bio je to susret u kojem se Porto dobro držao tijekom prvog poluvremena, ali u 40. minuti dogodio se ključan trenutak kada je Maxi Perreira rukom obranio Casillasov gol kojem je udarcem zaprijetio Higuain, za što je dobio crveni karton, a Juventus kazneni udarac kojeg je Dybala pretvorio u pogodak.

Do kraja dvoboja Allegrijevoj momčadi preostalo je bilo tek mirno privesti posao kraju i s dvije pobjede plasirati se među osam najboljih ekipa Europe.


Mario Mandžukić započeo je susret u udarnoj momčadi i bio je jedan od najboljih na terenu, kako u napadu tako i u obrani. Istaknuo se s nekoliko opasnih udaraca glavom, ali i prekrasnim dodavanjem petom za Pjacu kojeg je mladi Hrvat umalo pretvorio u pogodak.

Marko Pjaca ušao je u igru na početku drugog poluvremena i također je bio odličan. Osim spomenute prilike u 59. minuti, istaknuo se s nekoliko impresivnih driblinga i kvalitetnih proigravanja suigrača, a ako tome pribrojimo gol postignut u prvoj utakmici, Porto će mu zasigurno ostati u dobrom sjećanju.

Juventusu preostaje čekati ždrijeb četvrtfinale finala u kojoj nikome neće biti lak protivnik.

Liga prvaka, osmina finala:

Juventus – Porto 1:0 (Dybala 41), ukupno 3:0