KLADI SE PAMETNO

Pizzi našao rupu, ali Rakitić uvjeren: Idemo u finale!

01.05.2014 u 16:29

Bionic
Reading

U četvrtfinalu Europske lige Valencia je na svojoj Mestalli uspjela nadoknaditi tri gola minusa iz prvog susreta, a iako sada u polufinalu zaostaje samo dva gola posao će biti mnogo teži s obzirom da umjesto švicarskog Basela s druge strane stoji odlična Sevilla

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Iako je domaćin bio bolji suparnik na Sanchez Pizjuanu iz Valencijina tabora imali su dosta prigovora na suđenje i na prvi gol Stephanea M'Bije koji je postignut iz evidentnog zaleđa.

Kako bilo, jedini fokus Šišmiša u ovom trenutku je Europska liga, pa ne čudi niti očajna predstava u prvenstvu protiv vodećeg Atletica u utakmici u kojoj je Juan Antonio Pizzi čak odlučio odmoriti neke od prvotimaca. Argentinac je svjestan da kroz prvenstvo više ne može uloviti neku od europskih pozicija i sve karte bacio je na ovo natjecanje.

Sevilla je jaka, ali Pizzi je ovog vikenda vidio rješenje:

'Gledao sam Sevillu u utakmici protiv Athletica i vidio da je i ta momčad ranjiva u obrani. Zaslužili smo zabiti gol već na Sanchez Pizjuanu, nažalost nismo uspjeli i sada nam trebaju minimalno dva. No, mislim da smo ih u stanju postići jer kao što sam već kazao i Sevilla ima svojih slabosti. Ne treba jurišati od prve minute po golove. Igrat ćemo strpljivo, pokušati dominirati i na taj način doći do gola. Idealno bi bilo kada ne bismo primili gol, ali spremni smo i za takvu situaciju, te znamo kako treba reagirati.'


Pizzi već neko vrijeme ima velikih problema s izostancima, a izuzetak neće biti niti ova utakmica iako ima i dobrih vijesti. Daleko najbolja jest povratak na gol oporavljenog vratara Diega Alvesa. Za vrijeme njegova odsutstva Vicente Guaita se nije istaknuo, te je povratak Brazilca veliki plus za Šišmiše. Novost je i nova ozljeda veznjaka Oriola Romeua koji će zbog nje pauzirati barem desetak dana, ali on definitivno ne spada u red ključnih igrača.

U odnosu na vikend u kadar se vraća bek Juan Bernat, ali izvan pogona i dalje ostaju ozlijeđeni stoperi Philippe Senderos i Victor Ruiz. Na listi se našao i Paco Alcacer, ali njegov je nastup u ovom trenutku upitan. Naime, napadač je dobio karton u prvom susretu zbog simulacije Sevillina vratara Beta, a zbog tog kartona danas nema pravo nastupa. Valencia je uložila žalbu na dodijeljeni karton koja još uvijek nije razriješena. Ruben Vezo i Vinicius Araujo nisu prijavljeni za Europsku ligu, ali nitko od njih ne bi niti igrao, te njihovo odsutstvo nije hendikep za domaćina.

Nakon prošlog tjedna u Sevilli su emocije podijeljene. Nakon pobjede u prvom susretu Europske lige zavladala je euforija koja je stišana u nedjelju kada je ekipa iz Andaluzije poražena u Bilbau. Bila je to utakmica koja je izravno odlučivala o četvrtom španjolskom sudioniku u Ligi prvaka, a porazom se Sevilla najvjerojatnije oprostila od sudjelovanja u najcjenjenijem europskom natjecanju.


Koliko god je utakmica u Bilbau bila važna u gostujućem taboru naglašava se da je ovaj uzvrat mnogo važniji, a to je potvrdio i Ivan Rakitić:

'Otkad sam ja u klubu ovo je daleko najvažnija naša utakmica. Bez obzira na poraz u Bilbau mi igramo u odličnoj formi, prolazimo kroz jako dobro razdoblje i namjeravamo na taj način nastaviti i na Mestalli. Samouvjerenosti nam ne nedostaje i sada je samo bitno kvalitetno odraditi ono što je trener zatražio od nas.'

Sevillin kapetan nije želio otkriti što je to Unai Emery zatražio od svoje momčadi, ali je kazao:

'Nemamo namjeru mijenjati mnogo stvari u odnosu na prvi susret. Ostavit ćemo srce na terenu i obradovati naše navijače.'

Emery je na put u Valenciju poveo 19 igrača, sve raspoložive prvotimce plus napadača druge momčadi Carlosa Fernandeza. Zbog ozljeda sa liste su otpali Sebastian Cristoforo, Cicinho i Denis Čerišev, ali njih ionako nema dulje vremena. Tijekom tjedna lakših problema s ozljedama imali su Daniel Carriço i Marko Marin, ali obojica su naposljetku krenula na put. Prvu je utakmicu zbog kartona propustio važni bek Alberto Moreno koji se danas vraća u sastav.