POMAMA ZA KARTAMA

Pippo 'cilja' bivšeg trenera: Ovo nije obična utakmica!

30.12.2014 u 14:35

Bionic
Reading

Madridski Real završava godinu kao ekipa u najboljoj formi na svijetu i kao aktualni Svjetski prvak nakon trijumfa na nedavnom Svjetskom klupskom prvenstvu. Za kraj godine će u Dubaiju odigrati prijateljski susret protiv nekadašnje momčadi njegovog trenera Carla Ancelottija AC Milana

'Za mene ovaj susret ima posebno značenje s obzirom na sve što sam prošao u Milanu. Imam odličan odnos sa njihovim trenerom koji je nekada bio moj igrač i uistinu se radujem susretu. Očekujem pravi spektakl u kojem će uživati na terenu jer ipak će na travnjaku biti dvije ekipe koje imaju najviše titula na svijetu. Kvalitete ne nedostaje niti jednoj momčadi što jamči zanimljiv susret,' kaže Ancelotti uoči ogleda dvaju najtrofjenijih klubova europskih kupova.

Pripreme za Milan ipak nisu bile žestoke kao za službene utakmice:

'Nisam prošlog tjedna htio ubijati svoje igrače jer ipak je većini bio potreban odmor. Zadovoljni smo onime što smo ove godine postigli, ali to ne znači da ćemo olako shvatiti Milan. Pobjede pomažu u dolasku do novih pobjeda i zato je svaka bitna, čak i ona u prijateljskom susretu.'

U UAE je Ancelotti poveo 22 igrača među kojima nema Sergija Ramosa, Marcela i Luke Modrića.


Za razliku od Španjolaca koji ruše sve rekorde, Milan je tek sjena nekadašnjeg kluba. Rezultati u domaćem prvenstvu su tek prosječni, a ni igrački kadar ne obećava previše. Iako revijalnog karaktera, možda im je ovo prilika da malo poprave raspoloženje.

'Mi smo presretni što ćemo igrati ovdje. Znam da je bilo više od 100 tisuća upita za ulaznice i da će stadion biti pun. Želimo dati obol ovakvom događanju,' rekao je mladi trener Inazghi, pa zatim nastavio:

'Ovo nije obična utakmica. Danas će na terenu snage odmjeriti jedne od najuspješnijih ekipa u Europi.'

Inzaghi nekoć bio udarna igla napada Milana kada je trener Talijana bio baš Carlo Ancelotti. Pravi napadač i egzekutor danas nedostaje Milanu, a očito nisu pogodili niti s Torresom koji se vraća u svoj Atletico.

Milan bi trebao zaigrati u formaciji 4-3-2-1. Ulogu centralnog napadača bi trebao imati Menez (nije riječ o klasičnom napadaču), iza njegovih leđa bi trebali nadirati Honda i El Shaarawy. Problem je svakako vezni red u kojem Montolivio, Poli i De Jong nemaju kreativnu klasu i pitanje je hoće li i kako doći do izražala protiv španjolskog stroja. Uostalom, čini se da će im destrukcija i defanziva biti primarna zadaća.

Neće Inzaghi danas imati kompletnu momčad na raspolaganju, od važnijih igrača mu nedostaju braniči De Sciglio, Abate i Rami, a nema ni mladog veznjaka Van Ginkela.

Jedna od pamtljivijih prijateljskih ogleda Reala i Milana