VESELJE U SYDNEYJU

Petorica Hrvata sastavni su dio australskog nogometnog čuda

30.03.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Iako će se u nedjelju igrati posljednja utakmica prvog dijela sezone u australskoj nogometnoj ligi, u zapadnom dijelu Sydneyja već se naveliko slavi

Od listopada 2012. godine, pa do kraja ožujka odigrano je 27 kola austarlskog nogometnog prvenstva i još slijedi play-off, u kojem će se momčadi od trećeg do šestog mjesta, boriti za dva mjesta u polufinalu, a potom i s Western SydneyWanderersima odnosno Central Coast Marinersima za naslov prvaka. No, dok razigravanje ne počne, u zapadnom dijelu Sydneyja, odnosno oko Parramatte, dijela grada u kojem živi i velik broj Hrvata, već se slavi jer - iako prvenstvo još nije gotovo - igrači Western Sydneyja neslužbeni su prvaci Australije.

Dodatni razlog za slavlje 'zapadnjaka' jest i taj što se FC Sydney, u kojem je ove sezone igrao i veliki Alessandro del Piero, ali i Jason Čulina, na kraju završio sedmi, ostao korak prekratak od mjesta u play-offu.

Western Sydneyju ovo je premijerni nastup u australskoj A ligi, i stoga je uspjeh za kojeg su najzaslužniji treneri hrvatskog porijekla Tony Popović i Ante Miličić, ali i igrači Dino Kresinger, Mateo Poljak i Ante Čović, još značajniji.

Wanderersi su napravili jošp jedna podvig. U posljednjih 12 utakmica upisali su 11 pobjeda i jedan remi, što je svakako podatak i potvrda odličnog rada hrvatskih trenera.